Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Zonguldak’ta Amatör Denizcilik Belgesi kursu açılacak
Zonguldak'ta amatör denizcilikle uğraşan kişiler Amatör Denizcilik Belgesi alarak 10 beygir motorlu teknelerle denizlere açılabilecek.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi aracılığıyla, Zonguldak Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kursa, iki adet fotoğraf, savcılık kağıdı, diploma fotokopisi, ikametgah kağıdı, nüfus cüzdanı fotokopisi ile Denizcilik Saymanlığı'na yatırılacak 50 lira ile başvurulabilecek. 14 yaşından büyük herkesin başvurabileceği kurs sonucunda başarılı olan kursiyerlere Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) verilecek. 1 haftalık kurs sonucu başarılı olan kişilerin alacağı bu belge sayesinde amatör denizciler iki buçuk metre ile 24 metre arasındaki tekneleri kullanabilecek.



Yaklaşık 700 lira bir masrafla belgenin alınabileceğini söyleyen Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Ergün Kayhan, "Amatör Denizcilik Belgesi, denizlerde sportif, eğlence ve amatör amaçlı avlanabilmek için bakanlığın zorunlu tuttuğu bir belgedir. Bu belge iki buçuk metre ile 24 metre arasında ve 10 beygir ve daha büyük motor kullanan herkesin ihtiyacı olan bir belge. Bu belgeyi almayan amatör denizciler Sahil Güvenlik tarafından yakalandığında 2 bin 500 lira cezaya maruz kalacak. İstanbul'daki özel şirketlerde kurs çok yüksek paralara veriliyor. Biz de Zonguldak'ta amatör olarak denizcilikle uğraşan kişilerin ucuz yoldan bu belgeyi almaları için böyle bir kurs başlatmayı amaçlıyoruz. Bu denizcilikle uğraşan herkese lazım olan bir belgedir" şeklinde konuştu.

Kursa başvuran 34 yaşındaki Özer Aksoy isimli bir denizci ise kursun kendileri için çok faydalı olacağını ifade ederek, "Amatör Telsiz ve Denizcilik Belgesi Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi sayesinde ayağımıza geldi. Bunun bizim için çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kursa yazılıp ayağımıza kadar gelen bu fırsattan faydalanacağım. Bu belge sayesinde elimde belgelerim olacak bu sebeple sahil güvenlikle sorun yaşamayacağım" dedi.

Öte yandan önümüzdeki günlerde Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi tarafından Amatör Telsiz Belgesi için de kurs açılması yönünde başvurular kabul edilecek



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 07.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRUP Asm
 ERC Denizcilik Lt..
 HEDEF Shipping
 MİLLER&FLAMA Deni..
 TEB Denizcilik
 ONUR Makina San. ..
 UNICOR İnternatio..
 EVMAR Denizcilik
 S.S. Marmara Adas..
 CTM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim