Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Erdoğan: 'Failleri bulacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk gemisinin Libya'da saldırıya uğramasını sert şekilde kınadı. "Gemide Türk bayrağı olsaydı farklı olurdu" diyen Erdoğan, olayın faillerinin ortaya çıkartılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya tarafından uluslararası sulardaki Türk gemisine yapılan saldırıya çok sert tepki gösterdi. Sorumluların Libya makamları tarafından derhal bulunması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu işin faillerini ortaya çıkaracaklarını belirtti. Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda misafir eden Erdoğan, ikili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk gemisi Tuna-1'in Libya'da vurulmasına ilişkin şunları söyledi:

GEMİDE TÜRK BAYRAĞI OLSAYDI, DURUM FARKLI OLURDU

Alınan bir ihbar neticesinde bir gemi vurulmaz. Eğer bir kuru yük gemisinde silah olduğu ihbarı varsa ki, bu Tobruk'un 13 mil açıklarında bir kuru yük gemisi... Tabii bu Türk bayrağı bandıralı olan bir gemi değildi, bu Cook İslands bayraklı bir gemi, ama sahipleri Türk. Libya hükümetine yönelik, şiddetli bir şekilde bunları kınadık,. Bizim bayrağımızın olması durumunda durum çok daha farklı olurdu.

ÖNCE LİMANA ÇEKİLMESİ GEREKİRDİ

Ama ne olursa olsun onların yapması gereken, sahil güvenlik botlarıyla vesaire bu gemiyi durdururlar, limana çekerler, ondan sonra bu konteynırlar açılır silah var mı yok mu görülür. Bunlar henüz devlet olamamışlar, olamadıkları için de bu tür yollara başvuruyorlar.

BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sorumluların derhal Libya yetkileri tarafından bulunması gerekir. Burada hukuki bütün haklarımız mahfuz kalmak suretiyle de başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere işin takipçisiyiz. Bu işin faillerini de inşallah ortaya çıkaracağız.

BARBARCA BİR SALDIRI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da saldırı için "barbarca" ifadesini kullanırken, "Süreci yakından takip ediyoruz. Uluslararası camiadan da kınamalar geldi" dedi.

"ÇİPRAS TÜRKİYE'YE GELECEK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Kocias ile dün Ankara Palas'ta biraraya geldi. İki bakan heyetlerarası görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin temel hedefinin Türk ve Yunan halklarını birbirine daha da yakınlaştırmak, Ege'yi dostluk denizi haline getirmek olduğunu söyledi. Nikos Kocias da Ege ve Kıbrıs sorunlarını çözmek istediklerini belirterek şunları söyledi: Kıbrıs'ta müzakerelere baskı yapılmasını istemiyoruz. Sayın Akıncı'nın seçilmiş olması önemli bir fırsat. Sayın Çipras Türkiye'ye davet edildi. Benim izlemime göre Davutoğlu ve Çipras'ın kimyalarının uyduğu yönünde. Sayın Çipras Türkiye'ye memnuniyetle gelecektir.

'UYARI YAPMADAN VURDULAR'

Libya açıklarında bombalanan Tuna-1 isimli kuru yük gemisi, kendisini almaya giden Gemlik firkateyninin kontrolü altında Fethiye'ye getirildi. Geminin 2. kaptanı Zafer Kalaycı dehşet anlarını şöyle anlattı: Karadan ve havadan saldırıya uğradık. Hiçbir şekilde uyarı yapmadılar. Uyarıyı bombayla yaptılar. Kendimizi yere attık. Girit'e kaçıp kurtulduk.


Kaynak: sabah
Eklenme tarihi: 14.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEVSER Denizcilik
 KAŞ Diving
 DOGANATA Denizcil..
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 EMRE Denizcilik
 MILLENIUM Yachtin..
 İSTANBULLİNES Den..
 YÜTEK Denizcilik
 AKUA MARİN A.Ş.
 KLAS Gemi acental..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim