Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
MHP Adayı Tanrıkulu: Denizcilik Bakanlığı kuracağız
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, üç tarafı denizlerle çevrili olan ancak dünyada denizden en düşük seviyede faydalanan ülke konumundaki Türkiye’nin faydasını azami seviyeye çıkarmak için ihtiyaç duyulan denizcilik bakanlığı kuracaklarını söyledi.



Siyasi partilerin milletvekili adaylarını ağırlayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından, Türkiye ve İzmir ekonomisine ilişkin fikir alışverişi amacıyla özel meclis toplantısı düzenlendi. Burada işadamlarına seslenen Tanrıkulu, AK Parti iktidarının çizdiği pembe tablonun sonuna gelindiğini söyleyerek, “1946-2002 yılında Türkiye'nin büyüme ortalaması 5.1, 2003-2014 yılı büyüme ortalaması yüzde 4.4. Ortada büyüme başarısı diye bir şey yok.” dedi. İktidara gelirlerse Türkiye’yi yeniden rotasına sabitlemek için bütün devlet kurumlarının elden geçirileceğini belirten MHP adayı Tanrıkulu, “Şu anda İzmir’in neresine giderseniz gidin, balık veya deniz ürünleri üretimiyle ilgili olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bu problemi çözebilmek adına, kimseden herhangi bir şey duydunuz mu? Hiç kimse bir şey yapmadı. Bizim denizcilik bakanlığımız yok. Denizcilikle ilgili olan işlemler, bir başka bakanlığın altına, genel müdürlük veya müsteşarlık seviyesine kadar indirildi. Biz geldiğimizde değiştireceğimiz bürokratik ve idari kademedeki en önemli unsurlardan birisi de bu olacak. Yeni bir denizcilik bakanlığı kurulacak.” dedi.

Bugünkü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın mevcut yapısının yetmediğini de söyleyen Tanrıkulu, “Ticaret, iş ve dış diye ayrılamaz. Birleştirilmesi lazım. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın formasyonunun yeniden ele alınması lazım. Bu sizlere hizmet edecek ve sizlerle birlikte yönetecek olan, yönetişimi farklı yapacak olan bakanlığa ihtiyaç var. Kaldırılan Devlet Planlama Teşkilatı'nı, farklı bir formda, Başbakanlık'a bağlı bir kuruluş olarak yeniden kuracağız.” diye konuştu.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 15.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UGUR 44 Vapur Ac..
 DOĞUHAN Denizcili..
 DELTA NAVIGATION ..
 EFE Gemi İşletmec..
 FUDEN
 DENAL Denizcilik
 GOODHOPE Shipping
 MEHTAP Denizcilik
 AKNUR Denizcilik
 İMTRANS Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim