Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Tunceli’de 12 milyonluk feribotlar törenle suya indirildi
Tunceli’nin Pertek ve Çemişgezek ilçesinde yük ve yolcu taşımacılığının yanı sıra turizm alanında da kullanılacak iki feribot düzenlenen törenle suya indirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Tunceli’nin Pertek ve Çemişgezek ilçelerine hibe edilen ve yaklaşık 12 milyon liraya mal olan iki feribotun suya indirilmesi nedeniyle Pertek ilçesinde bir tören düzenlendi.



üzenlenen törene, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Pertek Kaymakamı Memiş İnan, Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, hükümetin son zamanda ulaştırma alanında önemli yatırımlar yaptığını ve ülkenin dört bir köşesinin duble yollarla biri birine bağlandığını belirterek, teslim edilen feribotlarla Tunceli’nin Çemişgezek ve Pertek ilçelerinin ulaşımının kolaylaşacağını vurguladı.

Kentin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Vali Kaymak, “Geçmişte yaşanan acı olaylar maalesef etkisini sürdürüyor. Onun için bizim söylediğimiz çok güzel bir söz var, “bölgemiz için en güzel teşvik, barış süreci, sözüm süreci” diğer ismiyle ‘kardeşlik, birlik ve beraberlik süreci’ diyoruz. O manada bu hizmetler burada geliştikçe, barış süreci kalıcı oldukça Tunceli müthiş güzelliklere sahip bir ilimiz. Doğasıyla, tabiatıyla, özellikleriyle Alevi kültürünün merkezi. O anlamda bu güzelliklerin bütün Türkiye’yle bütünleşmesi lazım. Ama maalesef ilimiz bundan yararlanamıyor. İnşallah bu tür çalışmalarla gayretimiz odur ki Tunceli’yi Anadolu’nun diğer illeri gibi bütün imkanlarını paylaşan ve ülkenin güzelliklerini bölüşen bir olması, halkımızın daha mutlu olması. İşte o anlamda bu tür hizmetleri çok önemsiyoruz” dedi.



Törende bulunan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine de seslenen Vali Kaymak, “İlimiz önemli ulaşım aksları üzerinde bulunuyor. Şu anda devam eden Tunceli-Pertek karayolu inşallah 2016 yılında tamamlanacak. Ama çok önemsediğimiz Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan Erzincan-Tunceli-Elazığ karayolu programa alınması halinde inanın Tunceli için çok kader bir projedir. Bitmesi halinde Tunceli tam bir ulaşım aksı üzerinde bulunacak, belki de gelecekteki önemli lojistik merkezlerinden biri olacaktır. Tabi bu talebimizi hükümet yetkililerine ulaştırıyoruz. Bana gelen bilgilere göre Tunceli-Erzincan karayolu 600-700 milyon lira tutarında büyük bir projedir. Çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ederim hükümetimizin önümüzdeki günlerde alacağı kararla bu yolların müjdesini almak isteriz inşallah. Tunceliler bunu çok önemle bekliyorlar. Bunlarında yapılması halinde ulaşımı hızlı giden, turizme açılan ve güzelliklerini, özelliklerini bütün Anadolu’ya, bütün Türkiye’yle paylaşan bir Tunceli halkımızın, ülkemizin karşısına çıkacak. Biz de ilin valisi olarak burada birlik ve beraberliği sağlamaya, halkımızın mutluluğuna mutluluk katmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Çözüm sürecine de değinen Vali Kaymak, “Halkımız artık barış istiyor, kardeşlik istiyor. Barış ve kardeşlik sürecine halkımızın yüzde yüzü destek oluyor. O manada buradan sesleniyoruz bu süreci bozmak isteyenlere; “artık yeter” barışın, kardeşliğin kalıcı olması için elbirliği yapalım. Geleceğimizi planlayalım. Çocuklarımızın geleceğini planlayalım onlara güzel umutlar ve ümitler verelim diyorum” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın da Bakanlığın Türkiye’nin değişiminde son on yılda önemli rol oynadığını belirtti.

Türkiye’de son yıllarda denizcilik alanına yapılan yatırımlarla tersane sayısının iki katından fazla artarak 73’ ulaştığını vurgulayan Aydın, “Bu tersanelerde ülkemizin deniz taşımacılığında ihtiyacı olan her türlü deniz aracını imkan ve kabiliyete kavuştuk. İç sularımızda yönelik bir daha farklı, güçlü bir bakış oluştu devletimizde, bakanlığımızda. Bunun somut bir sonucu olarak da Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nü kurduk. İlk defa iç sular bizim teşkilat şemamızda yer almış oldu. Gittikçe iç sularımızda daha fazla ilgileneceğiz. Bu çerçevede bakanlığımız daha önce benzer bir faaliyet gerçekleştirmiş, bir kısım Özel İdarelere benzer bir şekilde deniz araçları temin etmişti. Bu gün teslim edilecek iki adet geminin toplamı 8 adettir. Bunların 2 tanesi Tunceli’ye, 2 tane Gaziantep, 2 tane Malatya’ya ve 2 tanesini de Şanlıurfa’ya teslim ediyoruz. Toplam 40 milyon lirayı aşkın bir yatırımdır bu. Siz değerli vatandaşlarımızın refahına katkı sağlar inşallah” dedi.

Törende konuşan Pertek ve Çemişgezek Belediye Başkanları da katkılarından ötürü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ve beraberindekiler İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım’ın verdiği duanın ardından feribotların kurdelesini hayırlı olsun temennisiyle kesti.

Düzenlenen tören, Pertek Feribotu ile Keban Baraj Gölü üzerindeki turla sona erdi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 18.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LAGON Shipping De..
 EGE Denizcilik
 CAN Dış Tic. ve L..
 MED MARİNE Kılavu..
 MASTER Petrol
 SEA PIONEER Deniz..
 GENTA
 DENİZCİLER Turizm
 CAPELLA Denizcili..
 PACMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim