Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mısır ile Kıbrıs Rum kesimi ortak ‘Denizcilik Akademisi’ kurdu
Larnaka Denizcilik Akademisi’nin kuruluş protokolü, geçtiğimiz cumartesi düzenlenen törenle resmen imzalandı.

Cyprus Mail’in CNA’ye dayandırdığı haberine göre 2015 Eylül ayından itibaren öğrenime başlayacak olan ve İngilizce eğitim verece olan akademide Gemicilik&Lojistik Yönetimi, Deniz Ticareti Yönetimi ve Deniz Mühendisliği ve Elektrik Teknolojileri gibi bölümler olacak.

Larnaka’da imzalanan protokole Lefkoşa Üniversitesi, Mısır Arap Bilim Akademisi, Doğu Akdeniz Denizcilik Enstitüsü ve Intercollege Larnaka imza koydu.



Ulaştırma Bakanı Marios Demetriades imza töreninde bir konuşma yaparak, protokolü ‘son 20 yıldaki denizcilik politikalarının sonucu olan bir dönüm noktası’ olarak niteledi.

Demetriades “denizcilik sektörü son 20 yılda Kıbrıs Bandralı gemilerin azalması ve kalifiye eleman sıkıntıları ile uğraştı. Özellikle milli denizcilik eğitim sistemimizin devreden çıkması bu sorunların artmasına sebebiyet verdi” dedi.

Ulaştırma Bakanı “teknolojinin gelişmesi ile kalifiye eleman bulmanın önemi, özellikle de denizcilik gibi ‘bilgiye çok bağlı’ bir sektör için çok daha artmıştır. Bu yüzden üst düzey denizcilik eğitimine geçiş bizim milli denizcilik sektörü ajandamızın en üst sırasındadır” diye konuştu.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dünyanın sayılı denizcilik filolarından birine sahip olmakla birlikte ülkede denizcilik eğitiminin neredeyse yok denecek kadar az olduğunun altını çizen Demetriades, son yıllarda Kıbrıs’taki üniversitelerde sadece denizcilik teknolojisi ve ticareti üzerine yüzeysel eğitimler verildiğine dikkat çekerek bu üniversitelere, kurulan akademideki gibi müfredat düzenleme çağrısı da yaptı.

Demetriades “denizcilik eğitimi ve staj yüksek kalifiye eleman yetiştirme potansiyelini artıracak şekilde düzenlenmelidir, bu konuda iş sahaları yaratılmalıdır” dedi.

Öte yandan törende konuşan Savunma Bakanı Christoforos Fokaides de imzalanan protokolünün uzun zamandan beri işbirliği içinde olan Mısır ile Kıbrıs’ın dostluklarını daha da pekiştirdiğini belirtti.

“İki ülke arasında imzalanan bu yeni işbirliği protokolü, Doğu Akdeniz’deki istikrar ve refaha olumlu etki yapacaktır” diye konuşan Fokaides, bölgedeki hidrokarbon yataklarının varlığına atfen de denizcilik eğitiminin daha da önemli hale geldiği belirtti.

Fokaides “akademinin faaliyete geçmesi, AB ile Arap ülkelerinin gelişmekte olan işbirliği ve dostluğuna yeni bir köprü vazifesi görecektir” dedi.

Lefkoşa Üniversitesi Rektörü Nicos Peristianis de AB’nin özellikle Akdeniz Bölgesinde akademik diploması, sertifikası olan kalifiye eleman eksikliğine dikkat çekerek, akademinin kurulmasının bu noksanlıkları aşmada büyük yarar sağlayacağını söyledi.

Protokole göre akademide çeşitli sertifika programlarının yanı sıra Hidrokarbon Endüstrisi için güvenlik, liman ve gemi güvenliği gibi programlar da bulunuyor.




Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 04.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALDEBARAN Gemi İş..
 ATLANTİK Deniz ve..
 MULTISERVICE Ship..
 MARVEL Uluslarara..
 AKGÜNLER Denizcil..
 TAMİ Denizcilik
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 SOYLU Denizcilik ..
 SERVER Denizcilik..
 USTAOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim