Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Edremit’de Amatör Denizci Belgesi ve KMT kursları açılacak
Edremit Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) Amatör Denizcilik Belgesi (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) Sınavlarına Hazırlık Kursları açarak kursiyerleri sınavlara hazırlayacak. Amatör Denizcilik Belgesi ve Denizciler İçin Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü Sınavlarına Hazırlık Kursları için son başvuru tarihii 22 Ocak 2016 Cuma mesai bitimi olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen eğitim hizmetlerinin ikincisi için gereken hazırlıkları tamamlayan EHEM bu alanda denizcilik merakı olanların hizmeti ayağına getiriyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar tarafından yapılan açıklamada “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından denizcilik alanında verilen hizmetlerden olan Amatör Denizci Belgesi (ADB) ve Denizciler İçin Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü (KMT) sınavlarına hazırlık kurslarının yanında sınav merkezi olarak yöre insanımıza önemli bir hizmeti sunmuş olacağız. Geçen Yıl sunduğumuz bu hizmetin tekrarı olan kurs ve sınav merkezi hizmetlerimizle hizmeti insanımızın ayağına getiriyoruz. Eğitimler ve Sınavlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzde gerçekleştirilecektir. Kurslar Hafta içi 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olup bilgisayar başında online gerçekleştirilecek eğitimler ise Cumartesi Pazar günleri 10:00-13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Kurslar 35 kişilik gruplar halinde açılacak olup başarmak için devam etme şartı vardır. Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı birimleriyle tam bir mutabakat sağlanmıştır. Bundan böyle insanımız bu sınavlar için Çanakkale ya da İzmir e gitme zahmetine girmeden bu hizmetleri alma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Özellikle merkezimizce bu sınavlara hazırlık kursları açılarak hizmetleri insanımızın ayağına getirmiş olacağız. Kurslardan sonra belgelerini eksiksiz olarak tamamlayanların online olarak yapılacak sınavları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla merkezimizde gerçekleştirilecektir. İstenen evrakları tamamlayarak sisteme yükleme işlemini gerçekleştiren ibraz ederek bu sınavlara başvuru hakkı elde eden ve başarılı olanlar Amatör denizci ve Kısa Mesafe telsiz Operatörlüğü Belgelerini almaya hak kazanmış olacaklardır.” denildi.

Amatör Denizci Belgesi (ADB) boyu 24 Metreye kadar olan tekneleri amatör maksatlarla ulusal veya uluslararası sularda kullanma ehliyetini sağlayan bir belge, Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Belgesi hem amatör denizciler hem de gemi adamları tarafından kullanılan ve teknenizde bir VHF telsiz cihazınız var ise bunu kullanabilmeniz için Kısa Mesafe Telsiz Belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıntılı Bilgi için Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen başvurarak edinebilecekleri bildirildi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 07.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİNPET Petrol D..
 IEC Denizcilik
 DENİZ Destek
 NOVA Shipping
 ALYANS Denizcilik
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 CANAS Petrol ve G..
 İSKENDERUN Deniz..
 GLOBUS Uluslarara..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim