Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Aliağa’nın hayalet gemileri karaya oturtuldu
Aliağa ve yakın ilçelerde vatandaşların kabusu olan hayalet gemi sayısı 4'e yükselirken, hayalet gemiler tehlike yaratmaması için karaya oturtuldu.



Aliağa ve yakın ilçe sakinlerinin kabusu olan hayalet gemiler, olası bir tehlikeye karşı tedbir olarak Karadut mevkiinde bulunan bir koydaki plajda karaya oturtuldu.

Gemiler, yaz günlerinin yaklaşması ile bu koyda denize girecek vatandaşların kâbusu olacağa benziyor. Liman daire başkanı Behlül Karataş “ Bu gemiler, vatandaşa zarar vermeyecektir. Kimse çekinmeden denize girebilir. Biz bu gemileri buraya bırakmasaydık, hayalet gemiler, daha çok tehlikeli olurdu ”dedi.

Hacizli oldukları için Aliağa limanında demirli olan gemiler, vatandaşların ve yetkililerin kâbusu oldu. Gemi sahipleri icradan dolayı gemileri rehin tutulunca, ilgisiz kaldılar. Mürettebatta parasızlık ve açlıkla gemilerden ayrılarak izlerini kaybettirdiler.

Aliağa Liman daire Başkanı Behlül Karataş, bu gemilerin Aliağa ve çevre ilçelerde tehlike yaratmaması için, rüzgarı ve fırtınayı almayan koy olarak Karadut mevkiini belirlediklerini söyledi. Karataş, hayalet gemilerin karaya oturtulduğu koy ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine “ Bu gemiler yakıt yüklü ama tankerlerinde herhangi bir sızma söz konusu değil. Vatandaşlar denize gönül rahatlığı ile girebilirler. Yapabileceğimiz bir şey yok. O gemileri bu koya bırakmasaydık, Aliağa rafinerileri ile yakın ilçelerdeki sahillerde bulunan çeşitli tekneler zarar görebilir ve büyük tehlikeler oluşabilirdi. Vatandaşlarımızdan biraz anlayışlı olmalarını rica ediyorum ve bu gemilerin hacizleri kalkıp gitmeleri kısa zamanda gerçekleşecektir. ”dedi. Anlaşılıyor ki, vatandaşlarla, hayalet gemiler ayni koyda ayni plajda birlikte güneşlenecek gibi görünüyor.



Kaynak: Medyaege
Eklenme tarihi: 02.05.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEASON İnşaat Tur..
 EGETAN Denizcilik
 ERENLER Denizcili..
 REYSAŞ Denizcilik
 UZMAR
 BURAK Denizcilik
 BERRGANİ Denizcil..
 KINAY Denizcilik
 DALICI Denizcilik
 AKSU Su Dağıtım T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim