Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ciner’in gemisi Kızıldenizde mahsur kaldı
İflas eden Güney Kore denizcilik devi Hanjin tarafından işletilen Ciner'e ait ait 298 metre uzunluğundaki dev konteyner gemisi Hanjin Switzerland; Süveyş kanalı geçiş parası bulamayınca Kızıldenizde turlamaya başladı.

Süveyş geçişini yapmak üzere Kızıldeniz'i geçerek kanal girişine yaklaşan geminin acentesi, iflas eden şirketin kanal geçiş ücretini ödemeyeceğini bildirdi.

Bunun üzerine kanal geçişine alınmayan dev gemi kanal ağzından geri çevrildi ve Kızıldeniz'de turlamaya başladı.



İflas eden Hanjin Denizcilik şirketine ait diğer gemiler de dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntılar yaşıyor. Çoğunluğu limanlarda mahsur kalan gemilere alacaklılar haciz koyma yarışına girmiş bulunmakta.

Süveyş kanalına girecek para bulamayan Hanjin Switzerland adlı 298 metre uzunluğundaki gemi İstanbul merkezli Ciner Ship Management adlı firmaya ait bulunuyor. Gemi Hanjin Denizcilik kirasında bulunmakta. El konulma riski ile karşı karşıya bulunan gemi Kanal girişinin güneyinde driftte bulnuyor.

Ciner Ship Management CEO'su Vasileios Papakalodoukas, Hanjin'in kanal ücretlerinin Kore iflas masasının izni olmaksızın ödenemeyeceğini ve geminin bu masanın koruması olmaz ise uğrayacağı ilk limanda el konulabileceğini söyledi.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre Vasileios Papakalodoukas, "Gemiler açısından en önemli şey yükünü boşaltabilmesi. Bunu yapacak paraları var mı mesele burada" dedi.

İflas masası, Hanjin CEO'su Seok-Tae-Soo yu Alıcı olarak atadı. Seok tarafından hazırlanacak finansal rapor 28 Eylül'de, rehabilitasyon planı ise 25 Kasım'da iflas mahkemesine sunulacak bu raporlara göre şirketin yaşamaya devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Ciner Ship Management CEO'su Papakalodoukas iki haftalık sürenin gemi armatörleri açısından şirketin nereye gittiği hakkında fikir sahibi olmak için yeterli olduğunu ve gemilerini neyin beklediği konusunu bu süre içinde anlayabileceklerini belirtti.

Hanjin Switzerland dışında Ciner'in Hanjin kirasında aynı boy ve kapasitede 3 gemisi daha bulunuyor. Bunlar Hanjin Croatia, Hanjin Czech ve Hanjin Hungary.

Diğer 3 gemi Hanjin iflas mahkemesi kontrolüne geçmeden önce açık denizde bulunmaktaydı ve bu gemilere, Papakalodoukas'ın verdiği bilgi bu şekilde, hızlarını azaltmaları ve varış limanlarına doğru yola devam etmeleri talimatı verildi.

Hanjin'in Eylül ayı kira ücretlerini 10 Eylül'e kadar ödemesi gerekiyor. Eğer ödemeleri yapamaz ise Hanjin 4 ay süre ile ödenmemiş bakiyesi olan şirket durumunda kalacak.

Ciner'in 4 gemisi ortalama 7 buçuk yıllık kiralama süreleri ile Hanjin Shipping filosuna katılmış durumda.

Piyasa kaynakları Ciner'in gemilerinin her birinin günlük 37.500 dolar kira ile Hanjin'e verildiğini ve Hanjin'in halen kira bakiyesinin 17.9 Milyon Dolar civarında olduğunu söylüyor. Bildirilen kira bedeli ve yedi buçuk yıllık kira sözleşmeleri gözönüne alındığında; Ciner'in 410 milyon dolar civarında Hanjin Shipping'den bir gemi kira bedeli beklentisi olduğu ortaya çıkıyor.

Hanjin'e ait konteyner gemileri pek çok yerde liman dışında mahsur kalmış durumda ve yükleme yapmak isteyen yük sahiplerine konteynerleri iade ediliyor.

4600 TEU kapasiteli Hanjin Scarlet Kanada'nın Prince Rupert limanında bulunuyor ancak limanın işletmecisi DP World gemiye yükleme boşaltma yapmayı durdurmuş durumda. 10100 TEU Kapasiteli Hanjin Greece ve 4000 TEU kapasiteli Hanjin Constanta Los Angeles ve Long Beach limanları dışında alargada beklemekte. Bu gemiler bahsedilen limanlara 31 Ağustosta varmışlardı.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 08.09.2016




Share |




YORUMLARINIZ


Personel
Yunanli genel mudur. Filipinli personel tebrikler

Yazan: Ali yilmaz - 18.03.2019 20:19:06


ciner turk personel
Ciner,Turk personel calistirmiyordu galiba.Bu ulkenin ekonomik dinamigi olmasina ragmen
Yazan: feryat kocak - 13.11.2016 10:02:50




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DRAGUT Denizcilik
 ÇAĞATAY Denizcili..
 İSKOLDEN A.Ş.
 BYZAS Turizm
 TUNA Denizcilik
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 DOKA MARİN Gemici..
 ER Gemicilik
 AK Denizcilik
 ÇANAKKALE Liman İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim