Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İSTE’nirse deniz ticaretine yön verilebilir
‘Dünya, Türkiye ve İskenderun Körfezinde Denizcilik Sektöründeki Gelişmeler’ adlı konferansa, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan, İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veysel Cıncık ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak’a katılım ve destekleri için teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Lojistik sektörü dünyada ve ülkemizde günden güne büyümektedir. Denizcilik ve gemi inşaatı bu sektörün en önemli unsurlarıdır. Hemen her geçen gün birkaç gemiyi inşa edip denize indiriyoruz. Bu konudaki yeteneklerimizi ülke olarak oldukça geliştirdik. Ama daha gidecek çok yolumuz var. Dolayısıyla bu kulvarda da İSTE olarak büyük düşünüyoruz. Konum avantajlarımızı da en iyi şekilde değerlendirerek, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu bağlamda İSTE’nin amiral gemilerinden birisi Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi olacaktır” dedi.

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin ilk kuruluşu sırasında yaşananlardan kesitler sunan ve fakülteyi öğretmenler ile öğrencilerin şekillendireceğini vurgulayan Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak; “Denizcilik global ve uluslararası bir sektör durumunda. Bizler 1982 yılında Deniz Ticaret Odasını kurduk. O günden beri ticaretin her safhasında dünya’ya ayak uydurmaya çalışıyoruz. Baktığımız zaman, deniz ticareti yük taşımacılığı ile başladı ve yük taşımacılığı için bizim için en uygun olan deniz, Akdeniz’di. Bu yüzden ilk olarak küçük gemilere yönelmek zorundaydık, çünkü ihtiyaç o yöndeydi. Zaman geçtikçe ihtiyaç değişti, daha büyük gemilere ihtiyaç duyuldu ve denizcilik bu şekilde armatörler ile yükseldi. İskenderun Limanı hinterlant olarak çok geniş bir liman olmakla beraber bizler de bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” sözleri ile İSTE’lilerin gelecekte deniz ticaretine yön verebileceklerini belirtti.

Program, soru ve cevaplarla devam etti, soru ve cevapların akabinde Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan’ın, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak’a çiçek takdim etmesi ile konferans sonlandı.



Kaynak: iskenderunhaber
Eklenme tarihi: 28.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 URANUS Denizcilik
 FERAH TUR. Sey. İ..
 EMİR Denizcilik
 SAHA Ltd.
 KARADENİZ Yatçılı..
 SENKRON Travel
 MCS Denizcilik Na..
 DOĞUHAN Denizcili..
 ICM Havacılık A.Ş
 İZMAİL Kumanya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim