Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Silivri’den 300-400 kişi gemi ile kaçtı
Silivri'de sabaha karşı göçmen operasyonu başlatıldı. 300-400 göçmenin otobüslerle Silivri'ye geldiği ve buradan gemiye binerek kaçmaya çalıştığı bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri, kaçamayan 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerden üçünün çocuk olduğu ve çocukların da ikisinin epilepsi hastası olduğu öğrenildi. Kaçakları taşıyan tekneyi bulmak için Deniz polisi ile Sahil Güvenlik ekipleri arama çalışması başlattı.



Gemi ile yurt dışına kaçmak için Silivri’ye gelen yüzlerce göçmen Deniz polisi ile Sahil Güvenlik ekipleri tarafından aranıyor. Bölgeden gelen haber üzerine harekete geçen polis ekipleri kaçamayan 5 kişiyi gözaltına alırken, üçünün çocuk olduğu öğrenildi. Orada bulunan bir yazlığın gece bekçisi ise tanık olduğu olayı “Gemide buraya yanaşmıştı. Alabildiklerini aldılar, alamadıkları da sağa sola kaçtılar. ” şeklinde anlattı.

Silivri Merkez Mahallesi’nde bulunan iskeleye otobüslerle gelip tekneye binen kaçak göçmenler olduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Olay yerine sevk edilen ekipler iskelede 3’ü çocuk 5 kişilik bir aileyi gözaltına aldı. Polis, bir teknenin bazı kaçak göçmenleri alarak yoluna devam ettiği bilgisi üzerine, Sahil Güvenlik ve Deniz polisiyle irtibata geçti. Deniz polisi ile Sahil Güvenlik ekiplerinin tekneyi arama çalışması başlattı.



Gözaltına alınan 5 kişiden iki çocuğunun epilepsi hastası olduğu öğrenildi. Kaçak göçmenler, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Emin İpşir Polis Merkezine götürüldü.

“350-400 KİŞİ VARDI”

Bir yazlık sitede gece bekçiliği yapan Burhanettin Özkurt, “Mülteciler buradan binmeye çalıştı tekneye. Yaklaşık 350-400 kişi vardı. Otobüslerle buraya gelip kapıdan içeri girip iskelenin oraya gittiler. Gemide buraya yanaşmıştı. Alabildiklerini aldılar, alamadıkları da sağa sola kaçtılar. ” dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 28.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MY SHIP Group S.A..
 BEŞERLER Denizcil..
 HAMALOĞLU Denizci..
 MARTRANS
 YALOVA Sualtı Su ..
 EGE BİRLİK Taşıma..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 PİRANA Dalış Ltd...
 CANMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim