Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya, batan istihbarat gemisini imha mı etti?
İstanbul Kilyos açıklarında batan Rus gemisi RFS Liman’ın enkazı için Rusya’nın gönderdiği 6 gemilik filo çalışmalarını tamamladı. Rus donanmasının gemiye 50’den fazla dalış ile 35 kontrollü patlatma yaptığı öğrenildi.



Rusya, 27 Nisan’da yoğun sis nedeniyle Togo bayraklı M/V Youzarsif adlı gemiyle çarpıştıktan sonra batan istihbarat gemisi RFS Liman’ın üzerindeki çalışmaları 14 günde tamamladı. 29 Nisan’da İstanbul Kilyos açıklarına RFS Seliger sualtı araştırma gemisinin gelmesiyle başlayan çalışmalara, römorkör RFS SB-739, arama kurtarma gemisi RFS Epron-83, şamandıra gemisi RFS Kıl-158, hücumbot RFS Burya ve istihbarat gemisi RFS Rpiazove-201 de katılmıştı.

Çanla 50 dalış

Kilyos’tan 17 mil açıkta süren çalışmalar için Rusya, Türkiye’ye sadece bilgi verirken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Türk denizcilerden bölgenin 5 mil yarıçaplı mesafesinde dikkatli olmasını resmi yazıyla istemişti.

Uluslararası sularda gerçekleşen operasyonlarda 90 metre derinlikte yatan gemi için askeri dalgıçların 40-50 dalış yaptığı öğrenildi. Tam donanımlı RFS Seliger’de görevli 9 donanma dalgıcının yaptığı dalışlarda patlayıcı madde de kullandığı belirlendi. Gemiye dalış çanı kullanarak inen dalgıçların 30’un üzerinde kontrollü patlatma gerçekleştirmesi dikkat çekti.

7 Mayıs 2017 tarihinde çalışmalarını tamamlayan Rus filosu, sahada RFS Priazove istihbarat gemisini nöbetçi bırakarak bölgeden ayrıldı.

İnsansız hava ya da deniz araçları olabilir

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli olan 1. Sınıf Dalgıç ve Derin Su Dalış Amiri Assubay (E) Mehmet Çavdarlar, “Ortam dinlemesi ve ses kaydı yapabilen cihazlar olduğu gibi, insansız hava ya da deniz araçları da geminin bölmelerinde bulunabilir. Bence dalgıçlar bu işi yaptı” değerlendirmesini yaptı. Uzman donanma dalgıcı Çavdarlar, “Kapalı bölmeye yapılan dalışlar ayrı bir risk taşır. Geminin kaporta ve bölmelerinden geçerek cihazların çıkartılması uzun zaman alacağından, ekipmanları çıkartmak için gemi güvertesinde patlayıcı kullanarak kompartıman açmış olabilirler. 90 metre derinliği düşünürsek imhayı tercih edebilirler” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 12.05.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEMORIES Yatching
 SKY MARIN Yacht A..
 INDEKS A.Ş
 SUDE Denizcilik
 MNT Denizcilik Ta..
 İMAMOĞULLARI deni..
 BYZAS Turizm
 TUNCMETE Denizcil..
 AVRASYA Dentur
 NNC Shipping. co.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim