Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mogan’da temizlik kıyıdan başladı
Mogan Gölü’ndeki temizlik çalışmaları Sahil Parkı kıyısından başladı. ‘UDBH tarama’ isimli küçük gemi, büyük gemi İmbat’ın giremediği alanlarındaki çamuru, borularla gölün ortasına gönderirken Başkan Fatih Duruay, İmbat’ın da gölün karşı kıyısından başlayarak tarama işlemlerini yapacağını söyledi.



Gölbaşı’nın 25 yıldır özlemle beklediği Mogan Gölü’ndeki temizlik çalışmaları, belediye önündeki Sahil Parkı’nın kıyısından start aldı. ‘UDBH tarama’ isimli küçük gemi, büyük temizlik gemisi İmbat’ın giremediği kıyı alanlarındaki çamuru, borularla gölün ortasına gönderme işlemi yapmaya başladı. Temizlik çalışmasının başladığı koyu, Hürriyet Ankara muhabiri ile gezerek bilgi veren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İmbat’ın da gölün karşı kıyısından başlayarak tarama işlemlerini yapacağını söyledi. “Temizliği hayal olarak görenler vardı fakat bu hayal gerçek oluyor” diyen Başkan Duruay şöyle konuştu:

1 SENEYE TEMİZLENECEK

“Şu anda çalışmalar belediyemizin önündeki sahil parkındaki koydan başladı. Asıl temizliği yapacak büyük İmbat isimli gemimiz kıyılara yanaşamıyor. Küçük tarama gemisi borularla kıyılardaki pisliği orta kısma atıyor. Büyük gemi de gölün öbür tarafından başlayıp bu tarafa doğru gelecek, orta kısımdaki çamuru da alacak. İnşallah bir sene içerisinde de gölümüz temizlenecek. Daha önce temiz olan gölümüz o yıllardaki haline tekrar kavuşacak. Çamurun biriktirileceği alanla ilgili değerlendirme balçık çıktıktan sonra netleşecek ama büyük ihtimalle üstü botanik parkı gibi ağaçlandıracağımız bir alan olacak.

O KADAR BASİT DEĞİL

Olay ‘balçık alınacak oraya gidecek çuvalların içine konacak orada süzülecek su tekrar göle gelecek’ diye düşünülüyor. ‘Dünyanın en büyük projesi’ diyoruz o kadar basit değil. Hollanda’dan gelen o büyük çuvalların alanının tesviyesinin yapılması, yüzde 2 meyil, kanallar, dinlendirme havuzları, orada üç tane pompanın olması, gelecek balçığın kimyasalla karıştırılıp birbirine yapışmasının sağlanması ve suyun süzülmesini sağlayan sistemin kurulması gibi çok büyük kapsamlı bir proje. İşin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması da önemli. Bu işi, iyi bilen insanlar yapıyor. Sayın bakanlarımız ve genel müdürlerimizle sürekli irtibat halindeyiz.

DENETİMLERİ YAPIYORUZ

Sahildeki parkımızla ve yürüyüş yollarıyla ilgili de projelerimiz var onları da en kısa zamanda açıklayacağız. Temizlik devam ederken bu çalışmalara başlayacağız. DSİ tarafından derelerin ıslahı kısmı da var. O da büyük ve önemli bir proje. Başta sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Cemil Çiçek’e ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey’e de çok teşekkür ediyoruz. Dünyanın en büyük temizlik projelerinden bir tanesi Gölbaşı’nda şu anda uygulanıyor. 25 yıldır beklediğimiz bu temizlikten sonra gölün kirletilmesine hiçbir Gölbaşılı bu dakikadan sonra izin vermez. Denetimleri de biz, Büyükşehir ve Çevre Bakanlığı’mızla birlikte yapıyoruz.”




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 02.06.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEMORIES Yatching
 RABİA Denizcilik
 DALYAN Denizcilik
 TCS Denizcilik
 MY SHIP Group S.A..
 DİZMAN Denizcilik
 MİRA Denizcilik
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 EFE Gemi İşletmec..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim