Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
CMA GCM, 22 bin TEU’luk dev gemiler sipariş ediyor
CMA GCM kısa süre içerisinde 9 adet 22 bin TEU kapasiteye sahip rekor büyüklükte geminin inşası için anlaşma imzalayacak. İhalede şu anda Şanghay Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) ve Güney Koreli Hyundai Heavy Industries (HHI) bu devlerin yapım hakkını kazanmak için yarışacaklar.



Önümüzdeki iki hafta içerisinde ihale sonuçlanacak ve siparişler kesinleşecek. Ayrıca bu dev gemilerin LNG çift yakıtlı motorlara sahip olması bekleniyor.

22 bin TEU kapasiteye sahip bu yeni sınıf gemiler, bu yılın başlarında yine HHI’nin yapımını tamamlayıp OOCL’ye teslim ettiği 21 bin 413 TEU’luk geminin elindeki rekoru alarak denizlerdeki en büyük konteyner gemisi olarak kayıtlara geçecek.

Aynı zamanda bu yeni gemiler Marsilya merkezli CMA GCM’yi global gemicilik sıralamasında tekrar iddialı hale getirecek. Şu an dünya üçüncüsü olan şirketin konumu COSCO’nun geçen ay OOCL’yi bünyesine katma hamlesiyle tehlikeye girmişti.

CMA GCM’nin ihalede yarışan her iki şirket ile de sağlam ilişkileri bulunuyor. İki sene önce 14 bin TEU kapasiteli 6 adet gemi için Güney Koreli gemi yapımcısı ile anlaşan şirket, yine 2015’te ilk 18 bin TEU’luk gemisini Çinli Tersaneden teslim almıştı.

Konteyner taşımacılığı pazarında yaşanan son gelişmeleri yorumlayan Seaintelligence Consulting kurucusu Lars Jensen şunları söyledi: “Bu gemiler teknik olarak dünyanın en büyük nominal kapasiteye sahip gemileri olabilir fakat son zamanlarda 20 bin ile 22 bin TEU arasında değişen kapasiteye sahip gemileri filosuna ekleyen şirketler aslında bir tür “kozmetik savaşı” sergiliyorlar. Konuya gerçekçi yaklaşırsak mevcut limanların çoğunun altyapısı bu büyüklükteki gemilerin kapasitesinin tamamının kullanılmasına uygun değil, dolayısıyla bu durum bir verim tartışmasını ortaya çıkarıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu dev gemiler şirketlerin taşıma hacminde büyük bir sıçrama sağlayamayacak ancak belki zaman içerisinde kademeli artışlar gözlemlenebilir.”




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 03.08.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEVSER Denizcilik
 ÖZSTAR Denizcilik
 ÇANAKKALE Liman İ..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 İS-BİR Denizcilik..
 DERPINA Denizcili..
 PASİFİK Gemi Onar..
 KLAS Gemi acental..
 GEMAK Şirketler G..
 KUTUP Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim