Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ekol, Yalova Ro-Ro Terminali’ni devreye aldı
Sektöründe ilklere imza atarak ilham kaynağı olan Ekol, Yalova Ro-Ro Terminali’ni devreye aldı. İki yıl süren inşaat ve yasal süreçlerin ardından Türkiye ekonomisine kazandırılan terminale, ilk etapta 40 milyon Euro yatırım yapıldı. İhracat seferi ile operasyona başlayan terminalde; 3 Ekim Salı günü araç kabulüne başlandı, 4 Ekim Çarşamba günü ise ilk Ro-Ro seferi gerçekleştirilerek Alternative Transport bünyesindeki QEZBAN Trieste/İtalya’ya doğru hareket etti. Yalova Ro-Ro Terminali’nin resmi açılış töreni ise önümüzdeki günlerde yapılacak.



Yalova Topçular mevkiinde 80 bin metrekare oturum alanı ve 500 treyler kapasiteli inşa edilen Yalova Ro-Ro Terminali’nde; tek iskelede 2 rampa, X-Ray, gümrük binası, laboratuvar, acente ofisleri, sürücüler için sosyal tesisler, 16 bin metrekare geçici depolama alanı ve ADR deposu yer alıyor. Öncelikle tekstil, ayakkabı, kırtasiye, oyuncak ve deri ürünlerinin ihracat ve ithalatına imkan sağlayacak kansorojen madde testleri de Yalova Ro-Ro Terminali’ndeki laboratuvarda gerçekleştirilebilecek. Gıda ürünlerinin ihracat ve ithalat işlemleri için gerekli analizlerin yapılacağı bölüm ise yılsonuna doğru devreye alınacak. Terminalden ihracat çıkışı yapacak araçların faydalanacağı ÖTV’siz akaryakıt istasyonu da Kasım ayı içerisinde hizmete girecek.

İstanbul trafiğinden 100 binden fazla treyleri denize kaydıracak olan Yalova Ro-Ro Terminali sayesinde Haydarpaşa’da yaşanan araç yoğunluğu ortadan kalkacak ve Anadolu yakası Harem-Üsküdar hattında rahatlama sağlanacak. Aynı zamanda şehir içi trafikteki saat kısıtlamasının yarattığı operasyonel verimsizlikler sona erecek. Ekol, bugüne kadar Haydarpaşa Limanı’ndan yürüttüğü yurt dışı operasyonları, bundan böyle Yalova Ro-Ro Terminali'nden gerçekleştirecek.

Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en modern terminali olan Yalova Ro-Ro Terminali’nin hizmete girmesi nedeniyle açıklamalarda bulunan Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul “Ülkemizin lojistik olarak en doğru bölgesinde yapılan bu yatırım, başta otomotiv sanayii olmak üzere ihracatçılarımızın süreçlerine önemli katkılar sağlayacak, şirketimizi olduğu kadar sektörümüzün de büyümesine katkı sağlayan yatırımlarımız; yakın zamanda kalite ve karlılık anlamında çok daha iyi sonuçlar üreten bir Ekol olmamıza yardımcı olacaktır. Böylelikle hem ülkemizde, hem de bölgemizde her geçen gün rakiplerinin çok ötesinde örnek alınan lider bir şirket olmaya tam yol devam edeceğiz.” dedi.

Yalova Ro-Ro Terminali ile üretici ve taşıyıcı firmalar için zaman ve maliyet tasarrufu sağlanırken verimlilik artışı yaşanacak. Yeni terminalin çevrenin korunmasına da önemli katkıları olacak. Karayolu yolculuk süresinin düşmesi ile bir yıl içerisinde 3.7 milyon kilogram karbondioksit, 4 milyon kilometre yol, 1.5 milyon litre dizel, 12 bin kilogram tehlikeli atık azaltımı elde edilecek.

Ekol Hakkında:
Ekol, 1990 yılında kurulan; taşımacılık, kontrat lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 15 ülkede kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren entegre bir lojistik şirketidir.

Aklı, duyguyu ve bilinci birleştiren iş yapış modelini teknolojiden aldığı ilhamla destekleyen Ekol, her zaman müşterilerine entegre, esnek ve en etkin çözümleri sunar. Ekol ‘ün hep bir adım ileride oluşu, yeterince iyiyle yetinmemesi müşterilerinin başarılarına hizmet ederken aynı zamanda çevresel, finansal, sosyal faydalar da sağlar.

Türkiye, Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, İran ve Slovenya’da olmak üzere, kapalı alanı 1.000.000 m²’nin üzerindeki dağıtım merkezinin yanı sıra Intermodal taşımacılığa fırsat veren 6 Ro-Ro gemisi, haftalık 48 sefer yapan blok trenleri ve 5.500 aracıyla da Ekol, Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasındadır.

Dağıtım alanındaki gücünün yanı sıra Ekol ‘ün vaatlerini gerçekleştirmedeki en önemli gücü sahip olduğu insan kaynağıdır. Kusursuz müşteri memnuniyeti için bitmeyen bir enerjiyle hizmet veren 6.500’ün üzerinde çok uluslu çalışanı, Ekol’ü başarıya taşıyan yolda çok önemli bir rol oynar.



Kaynak: Ekol basın bildirisi
Eklenme tarihi: 06.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜLNAK Denizcilik
 ECE Gemi İnşaa
 ÇAYELİ Shipping L..
 PLUTO Dalış Merk.
 CoShip
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 YARDIMCI Denizcil..
 DRAGUT Denizcilik
 ADAFARM Su Ürünle..
 ER-MAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim