Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul’un çehresini değiştirecek proje: Kanal İstanbul
Sırbistan'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018’in başında temelinin atılacağını söylediği Kanal İstanbul projesiyle İstanbul’un çehresi tamamen değişecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırbistan’daki temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinerek projenin temelinin 2017’in sonunda ya da 2018’in başında atılacağının müjdesini verdi. Erdoğan ''İstanbul Boğazı'na paralel yeni bir kanal açılması başta olmak üzere ki Kanal İstanbul dediğimiz, bu benim bir hayalim, hülyamdır. İnşallah bunun da büyük ihtimalle bu yılsonu veya 2018 başı gibi temelini atacağız'' dedi. Peki Kanal İstanbul projesi nedir?

ÇILGIN PROJE: KANAL İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği Kanal İstanbul projesi ilk olarak 2011’de Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulmuştu. İstanbul'un Avrupa Yakası’nda yapılacak olan suyolu projesi Kanal İstanbul, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde ‘Çılgın proje’ olarak açıklanmış ancak projenin tam olarak nerede yapılacağı ile ilgili detaylı bir bilgi paylaşılmamıştı.



İSTANBUL’UN ÇEHRESİ TAMAMEN DEĞİŞECEK

Avrupa Yakası’nda uygulanması düşünülen ve İstanbul’un çehresini tamamen değiştirecek olan Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini büyük oranda rahatlatacak. Proje kapsamında Karadeniz’i ve Akdeniz’e bağlayan tek geçiş noktası olan İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiğini rahatlatmak amacıyla Marmara Denizi ve Karadeniz arasında yapay bir su kanalı oluşturulacak. Bu proje ile İstanbul Boğazı tamamen tanker trafiğine de kapatılmış olacak. Kanalın uzunluğunun yaklaşık 40-45 kilometre, genişliğinin ise 140 -145 metre olması planlanıyor. Kanalın su derinliği ise 25 m olacak. Proje hayata geçirildiğinde İstanbul yeni bir ada ve iki yarım adaya da kavuşuyor.



YENİ BİR KENT KURULACAK

Açılacak olan kanalın Marmara Denizi kıyısında her iki yakada da kent kurulması proje dahilinde yer alıyor. Kanal çevresinde kurulacak olan kent 453 milyon metrekare alan kapsamaktadır. Bunun 30 milyon m²’sini ise Kanal İstanbul oluşturmakta. Geriye kalan 78 milyon m² havaalanı, 33 milyon m² Ispartakule ve Bahçeşehir, 108 milyon m² yol, 167 milyon m² imar parselleri ve 37 milyon m² yeşil alandan oluşacak. Projenin detaylarında yeni kurulacak olan kent 1 milyon 200 bin kişilik nüfusun iskân edilebileceği şekilde tasarlanmıştı. Fakat sonradan nüfusun zamanla artacak olması göz önünde bulundurularak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kanal çevresinde kurulacak olan yeni kent her iki yakada karşılıklı olarak 300 bin kişilik nüfusa göre tasarlanacak.



Yeni kurulacak olan kentte spor alanları, sosyal ve kültürel aktiviteler için alanlar, alışveriş ve fuar merkezleri yapılacak. Kanalın her iki yakasına da 100 bin konut yapılması planlanırken kent merkezlerinde yapılacak olan yapılar 10 kattan fazla olamayacak. Ayrıca kanal üzerinde 6 adet köprü de inşa edilecek. Kanal İstanbul projesinin toplam maliyetinin 15 milyar doları bulması bekleniyor.




Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 10.10.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAASE & ELSEK
 ÖZDADAYLILAR deni..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 DELTA Marine Yach..
 SANOVEL İlaç
 SAN-MAR Denizcili..
 CSR Denizcilik Sa..
 PRUVA Denizcilik ..
 GİRİT Yatcilik
 BAKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim