Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Antalya’da ‘Türk denizciliğine bakış’ paneli düzenlendi
Türk turizminin başkenti Antalya’da ‘Türk denizciliğine bakış’ paneli düzenlendi. Yunanistan ile sorunlar yaşayan tarifeli sefer teknelerinin farkında olduklarını belirten Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, “Tekne sahipleri ve kaptanlar rahatlıkla Yunan adalarına yolcu taşıyabilir. Sorunları çözmek için iki ülke arasında ilişkiler ilerliyor” dedi.



2 bin tekneye hizmet

Üç yüz dönümlük araziye kurulacak liman ile denizcilikte stratejik merkez haline getirilmesi planlanan Antalya ‘Türk denizciliğine bakış’ paneline ev sahipliği yaptı. 2 bin tekne ve yata hizmet vermesi planlanan şehrin Kaleiçi merkezindeki panelde, deniz turizmi, taşımacılık, güvenlik, sorumluluk sigortaları ve ekonomik katma değer konuşuldu. Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker ve Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu’nun konuştuğu panelde, özellikle denizlerde sigortasız seyreden tekne ve gemiler konuşuldu.

Gelirin yüzde 20’si

Müsteşar Aka, “Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 20’si deniz turizminden geliyor. Geçen yıl Türk sahipli yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişini kolaylaştırmak için düzenlemeler yapılmıştı. Bugün itibariyla 5 bin 553 tekne Türk bayrağına geçiş yaptı. Yunanistan limanlarına giden Türk teknelerinin sorunlarını çözmek için harekete geçtik. Tekne sahipleri ve kaptanlar rahatlıkla Yunan limanlarına gidebilir. Sorunların aşılması için olumlu adımlar atıyoruz” dedi.



Panele konuşmacı olarak Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker ve Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu katıldı.

‘Denizle barışık şehir olacağız’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel panelde şunları söyledi: “640 kilometre sahil bandına sahibiz ancak marinamız yetersiz. Antalya’yı deniz ile barışık şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Kruvaziyer liman projemiz ihale aşamasında. Deniz taşımacılığında arz talep ters çalışıyor. Ağırladığımız turist sayısı düştü ama potansiyelimiz 1 milyon turist. Bu kruvaziyer limanla talebi yaratacağız.”




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 05.03.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GROUPSEA Deniz Ta..
 GÜLTER Denizcilik..
 AKDEN Denizcilik ..
 CANBAZ Denizcilik
 MCS Denizcilik Na..
 CEM Shipping
 ALFA tanker & ACM..
 EDITH Yatçılık
 BORLU Çevik Akary..
 HALİKARNAS Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim