Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Yeni DTO Başkanı Kıran'ın ilk gündemi: Yaşlı gemiler!
Denizcilik sektörünün en önemli sivil toplum örgütü İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda (DTO), yepyeni bir dönem başladı. Uzun süredir DTO Başkanlığını yürüten Metin Kalkavan, dün görevini resmen Tamer Kıran’a devretti. Sektörün önde gelen isimlerinden Recep Düzgit, Salih Zeki Çakır ve Şadan Kaptanoğlu’nun desteğini alarak ‘Hepimizin Odası Hareketi’ni başlatan Tamer Kıran, geçtiğimiz günlerde yapılan İMEAK DTO Başkanlık seçimlerinde tek rakibi Metin Kalkavan’dan fazla oy alarak galip gelmişti.

Peki, yeni Başkan Tamer Kıran’ın öncelikli gündemi ne olacak? Sektör temsilcileri yeni başkandan neler bekliyor? Şunu duymak beni mutlu etti ki, sektörün en önemli beklentisi ile yeni Başkan Tamer Kıran’ın öncelikli gündemi aynı: Her yıl onlarca kazaya neden olan, onlarca insanın ölümüne neden olan, rekabette ise Türk kostercilerin gücünü zayıfl atan yaşlı gemilerin yenilenmesi. Yani yasa çıktığı halde finansal ayağı zayıf kaldığı için bir türlü hayata geçirilemeyen ‘Koster Yenileme Projesi’. Ben de yeni dönemde en öncelikli konusunun bu olması gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz kasım ayında Şile’de batan ve 7 kişinin hayatına mal olan Bilal Bal isimli geminin kaza konunun önemini bir kez daha gözler önüne sermişti. Batan gemi 43 yaşındaydı, hurdaya çıkma yaşı gelmiş de çoktan geçmişti bile.

Kosder Başkanı olduğu dönemde yaşlı koster filosunun yenilenmesi için önemli çalışmalar yürüten Salih Zeki Çakır, DTO’nun yeni Meclis Başkanı oldu. Çakır, yeni dönemde en öncelikli konularının bu proje olduğunu, yeni yönetimle birlikte sürecin hızlanacağına inandıklarını söyledi. Tamer Kıran da ilk işlerinin bu projeyi hayata geçirmek olacağını vurguladı. Dün aldığım duyuma göre koster yenileme projesine yönelik çalışmalar devlet tarafında da hızlandı. Aynı zamanda denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, dün yaptığı açıklamada çalışmanın son aşamaya geldiğini, DTO ve GİSBİR’le görüşmeler yapılacağını, yüzde 49 devlet, yüzde 51 özel sektör ortaklığının olduğu bir firma kurulacağını söyledi. İlk etapta 20 gemi ile başlayacak projede toplamda 680 geminin yenilenmesi planlanıyor. Yeni gemilerin Türk tersanelerinde inşa edilmesi şartı olacak.

Sektörün yeni yönetimden beklentilerini en iyi özetleyen isimlerden biri olan Marvel Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik, koster filosunun yenilenmesinin yanı sıra sektörün diğer önemli beklentilerini şu şekilde sıraladı: “Piri Reis Üniversitesi’nin büyütülmesi, deniz turizmini geliştirecek konuların hızlandırılması, limanların geliştirilmesi, balıkçılığın gelişmesinin önündeki engellerin kaldırılması..

UN RO-RO SATIŞININ SEKTÖRE ETKİLERİ NELER OLACAK?

Danimarkalı deniz taşımacılık şirketi DFDS, U.N. Ro-Ro’nun yüzde 98.8’ini 950 milyon euroya satın aldı. Bu önemli satışın Türk nakliye sektörüne etkileri neler olacak? Rekabet koşullarını nasıl etkileyecek? UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, UN Ro- Ro’nun Avrupa’nın en büyük lojistik şirketlerinden birine satılmasının son derece olumlu gelişme olduğunu söyledi. Nuhoğlu, “Türkiye’deki Ro-Ro taşımacılığının profesyoneller tarafından yönetilecek olması memnuniyet verici. DFDS'nin Türk taşımacılarına yeni fırsatlar yaratacağına ve açacağı yeni hatlar üzerinden İspanya, Afrika gibi başkaca pazarlara direkt erişim imkanını sağlayacağını inanıyoruz” dedi. Alternatif Ro-Ro'nun bağlı olduğu Ekol’ün Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul da “Biz tabii ki yerli sermayede kalmasını tercih ederdik. Ama yine de en azından çok kaliteli, bu işi çok iyi yapan bir fi rmaya gitmesinden de memnunuz. Sektörün daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. Alternatif Ro-Ro’nun varlığı da sektörde sağlıklı bir rekabet ortamı olmasını sağlayacak” dedi.




Kaynak: Dünya (Aysel Yücel)
Eklenme tarihi: 19.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GN GROUP
 EGE Su Altı Hizme..
 JALE Tur
 OF Shipping
 INKA Crew Managem..
 EFEMAY Denizcilik..
 TRUVA Denizcilik
 MİDSHİP Maritime
 AKSU Su Dağıtım T..
 HABAŞ Petrol Ürün..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim