Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kocaeli’nin deniz yolu ile yapılan ihracatı arttı
DTO Kocaeli Şubesi’nin yeni hizmet binasındaki ilk meclis toplantısında yapılan çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşan DTO Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Topuz, “2018 yılı temmuz ayındaki deniz yolu ile yapılan ihracatımız geçen yola göre yaklaşık 300 milyon dolar arttı” dedi.



Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi’nin eylül ayı meclis toplantısı önceki gün oda binasında gerçekleşti. Yeni oda binasının da tanıtımının yapıldığı ve şube başkanı Vedat Doğusel’in ev sahipliğindeki toplantı gündeminde yer alan şube faaliyet raporu, bütçe mizanı ve hesapları görüşülürken gündem maddeleri oylamaya sunuldu. Başkan Doğusel, meclis üyelerini yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

“KOCAELİ, DENİZCİLİĞİN TEMSİLCİSİDİR”

Toplantıda konuşan Başkan Vedat Doğusel, sözlerine trafik kazasında hayatını kaybeden Tarım İl Müdürü İlhan Özel’i anarak başladı. Kocaeli’nin denizcilik sektöründe çok önemli bir kent olduğunu belirten Doğusel, “Kentimiz denizciliğin bir parçası değil, temsilcisidir. Ağustos ayındaki Marmara Bölge Toplantısına katıldık. Bundan sonraki toplantılarda biz de yer alacağız” dedi.

“DENİZCİLİĞİ GELİŞTİRMELİYİZ”

Hamburg’da düzenlenecek olan Denizcilik Fuarı’na katılacaklarını da anlatan Doğusel, “Kocaeli’den ilk kez katılımın olacağı bu fuarda dünya denizcileriyle bir araya geleceğiz. Fuarda eksiklerimizi ve yapabileceklerimizi göreceğiz. Ülkemizdeki denizciliğe değer katmaya çalışacağız. Üyelerimizle İskenderun’dan başlayarak tüm kıyı şeridimizi ve odamızın şubelerini ziyaret edeceğiz. Bankalarla kredilendirme durumları hakkında görüşmelere başladık” diye konuştu.

“HİZMET BİNASI KÖRFEZ’DE”

Yeni hizmet binası ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını dile getiren Doğusel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Üyelerimizin de desteği ile binamızı kiraladık. Körfez ilçemiz, Kocaeli’de denizciliğin merkezidir. En çok liman burada. Ayrıca Kocaeli Liman Başkanlığı, Sahil Sağlık Hizmetleri, Deniz Polisi, Doğu Marmara Gümrük Müdürlüğü gibi kurumlarımız da Körfez’de yer alıyor. Kentin doğusuna ve batısına yakın olması nedeniyle körfez’i uygun gördük. Yeni hizmet binamızda STK’lar ve öğrenci kulüplerine kapımızı açacağız.”

SUNUMLAR DA YAPILDI

Bu arada toplantıda Kocaeli Liman Başkan Yardımcısı Önder Eyigün de kurumu ve limanlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Liman başkanlığı denetim memuru Halil Yasin Uzuner ise “Liman Tek Pencere Sistemi” hakkında, Deniz Ticaret Odası Medya İletişim ve Dijital Yayınlar Danışmanı Cüneyt Yalınkılıç da sosyal medya ile ilgili sunum yaptı.

“DENİZDEN İHRACAT ARTTI”

Mecliste söz alan DTO Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Topuz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli bölgesinin denizcilikte geçen yıl temmuz ayındaki ihracatı 965 milyon dolarken, 2018 yılının aynı döneminde 1.2 milyar dolara çıktı. Bu rakamla Türkiye’de ikinci sıradayız. Ancak yüzdesel olarak yüzde 26 ile birinci sıradayız. O yüzden Kocaeli temsilciliğinin şube olması çok önemliydi” dedi. Toplantı sonrası günün anısına Önder Eyigün, Halil Yasin Uzuner ve Cüneyt Yalınkılıç’a plaket verildi.





Kaynak: Kocaeligazetesi
Eklenme tarihi: 06.09.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AREL Denizcilik
 ADAKENT Gemi İşle..
 SARP Yat İmalat S..
 AZAK Denizcilik
 DESE Crew Managem..
 NEMTAŞ Denizcilik
 AQUANAUT Diving
 ORCA Denizcilik N..
 ZİRVE Denizcilik
 TEAM SHIP Crew
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim