Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
‘Türk Armatörlerinin Kurumsallaşma Düzeyinin Analizi’ konuşuldu
İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda “Türk Armatörlerinin Kurumsallaşma Düzeyinin Analizi ve Kurumsallaşma Önerileri” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminere, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selçuk Nas, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş ile akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Oya Turhaner, seminerde yaptığı sunumda Türk armatörlerinin kurumlaşamamasının nedenlerini ve önerilerini anlattı.

Turhaner, Türk armatörlerle görüşerek yaptığı araştırmada önemli istatistik verilere de yer vererek urumsallaşmada, kurumların amaçları, sürekliliği, içinde bulunulan kültür yapısı ile oluşturduğu ilişkileri, kurumlardaki değişim ve parçalardan oluşmasının kurumsallaşmaya yol açtığına dikkat çekti.



İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, armatör ailelerin hedefleri doğrultusunda kurumlaşmalarının sağlanmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtterek ailelerin komple işin içinden çekilerek profesyonellere teslim edilmesinin de mantıklı olmadığını dile getirdi.

Hem ailenin devamı hem de belli bir kurumsallaşmanın gerektiğine vurgu yapan Kıran, bunun yapılması halinde sorunların üstesinden gelinebileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Selçuk Nas, yaptığı konuşmada “Kurumsallaşmada benim gördüğüm bir ümit var. Sektörümüzü kurtarmak için şansımız var. Bunun için stratejik bir plan yapmalıyız. Kurumsallaşalım ama dijitalleşmeyi kapsayacak şekilde kurumsallaşmamız lazım. Geleceğin kurumsal yapısının ne olacağını tespit ederek başlamamız lazım. Profesyonelelrin ne kadar profesyonel olduğunu da iyi sorgulamalıyız. Profesyoneller de kendilerini geliştirmeli. Armatörün yapısı değişmeli. Kontrol fonsiyonuna evrilmeli. Bunun için çocuklarını eğitime göndermeli. Finansal kontrolün nasıl yapıldığını çocuklara öğretmeli. Armatör çocuklarının dümen tutmasına gerek yok. Yeni nesil armatöre kontrol araçlarının çok iyi öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Burak Akartaş ise, “Gemi bir metadır. Bu iştir. Annenin ismini versen bile gemiye karşı o hisleri beslememiz gerekir. İlk seferde bir heyecan hissediyorduk. Sonraki gemileri göndermedim bile. İlerleyen dönemlerde işten bile çıkabilir. Sektörün türevlerinde bir şey yapabilir. Örnek olarak Koster tonajında Panamax’a geçilebilir. Kesinlikle duygusal bakılmamalı” ifadelerini kullandı.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 17.02.2019




Share |




YORUMLARINIZ


maliyet
Denizcilik şirketleri kurumsallaşması söz konusu olmaz benim bildiğim kurumsal firma olarak koçtuğ denizcilik şirketi vardı 50 li yılların sonunda kurulup 45 yıl kadar bu sektörde kaldı 2000 yıllarda şirket kapandı .şu andaki mevcut armatörlere bakıldığında bir firmaya girip emekli olana kadar çalışacağın firma yok ayrıca kurumsal olmak demek çalışanlara özlük haklar ikramiye izin sigorta tazminat iş ve çalışma mevzuatını uygulamak demek bu maliyet oluşturur bizim iş verenler bu tarz eylemleri sevmezler onun için zamanında cerrahoğlu, sönmez, eksay zihni, chemmariner, ışıklar, hayri baran, um, stfa vs. gibi denizcilik şirketleri vardı yok oldular türkiyede ortalama şirketlerin ömrü 15 yıl kadardır sonra yok olurlar. elinde kaliteli personel olucak bir verilen bu maaşlarla kurumsal murumsal olunmaz bu iş için geç kalındı sür eşeğini niğdeye

Yazan: yavuz akyol - 18.02.2019 14:30:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKASYA DENİZCİLİK
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 SVR Maritime Corp
 DEN-TA Denizcilik
 İSTANBUL MARİNE P..
 AGS Union İnşaat ..
 GOODHOPE Shipping
 ARIF KALKAVAN
 BLUE DE NIMES
 SAHA Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim