Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Van’da “Bir Milyon Amatör Denizci” projesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen “Bir Milyon Amatör Denizci” projesi, Van’da da hayata geçiyor.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamayı hedefleyen projenin startı verildi. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ‘Amatör Denizci Belgesi’ ile ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Nevzat Aydın, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim şube müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Van’ın turizmi açısından Van Denizi’nin önemli bir değer olduğunu, söz konusu proje ile bunun ihya olacağını söyledi. Vatandaşların Van Denizi ile daha fazla buluşması ve bundan yeterli düzeyde faydalanması için bu çalışmayı önemsediklerini belirten Tevke, “Umarım bu ve benzeri çalışmalar sayesinde insanlarımız, gençlerimiz Van Denizi ile daha fazla bütünleşir ve kıymetini daha iyi bilir. Van Denizi bu bölge için, bölgenin turizmi için önemli bir nimet. Fakat yeterli düzeyde faydalanılmıyor. Amatör denizci belgesi sayesinde insanlar kiralayacağı teknelerle veya sahip oldukları teknelerle bir doğa harikası olan Van Denizi ile adeta kucaklaşacak. Bugün en yakın İtalya’da insanların bir evi, bir arabası, bir teknesi var. İtalyanlar hafta sonu tekneleriyle Adriyatik Denizi’ni gezer. Bizim insanımızın İtalyanlardan ne eksiği var. Van Denizi’nin Maldiv sahillerinden daha güzel kıyıları var. Fakat bu kıyılara ancak teknelerle gidilebiliyor. Bunun yanı sıra önemli olan diğer bir husus ise, Van’da tekne üretimi yaygınlaşacak. Bu da yeni bir iş sahası, yeni bir istihdam sağlayacak. Dolayısıyla her mevsim Van Denizi canlı kalacak. Kışın bile insanlar Van Denizi’ni gezme fırsatı bulabilecek” dedi.

Toplantıda, ‘Amatör Denizcilik Belgesi’ ile bilgili bilgiler veren Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Nevzat Aydın ise, bu projenin Van ilinde hayata geçirilmesinin son derece isabetli olduğunu söyledi. “Denizci Ülke, Denizci Millet’ sloganı ile başlayan proje çerçevesinde Van ilinde ilk etapta 5 bin kişiye ‘Amatör Denizci Belgesi’ vermeyi planladıklarını belirten Aydın, proje doğrultusunda teorik ve pratik eğitimlerin verileceğini, söz konusu belge için 18 yaş üstü her kesin başvuru yapabileceğini söyledi.





Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 06.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ


bitik sektör
önce şuanda var olan denizcilere sahip çıksınlarda ondan sonra yeni adamlara istihtam sağlayın, bunlar kadar sahtekar hiçbiyerde görmedim. denizcilik bitmiştir.

Yazan: seamen - 8.03.2019 02:35:30


Selam
Vasifli vasifsiz 2000 $ve 3000$ maas verecekler alin :)))))denizcilik hakkinda bir kelam etmeyenler cikar ugruna insanlarin hayalleriyle oynuyorlar ne kadarda cok tuhaf sizler dua edin reis icin oy veriyorum yoksa gider en boktan kisiye oy atardom
Yazan: Yusuf Kuçukdede - 8.03.2019 01:16:15


Ne icin
Milleti sertifika ücretleriyle tokatlayıp, boş vaatler vermek için mi 1 milyon denizci? Turk armatörlerinde hintli azeri gurcu iseniz iş bulursunuz.
Yazan: Millet - 7.03.2019 10:26:08




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBİDİK Yatçılık
 EKSİM Denizcilik
 LİDER Gemi
 YEŞİL DALYAN Deni..
 MEGAMAR Denizcili..
 YARDIMCI Denizcil..
 A&G Denizcilik
 S.S. Marmara Adas..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 NİKEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim