Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Diyarbakır’lı bayan kaptan kardeşleriyle birlikte gemi konseptli kafe açtı
Diyarbakırlı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği mezunu olan Fidan Yetişsin, kardeşleri ile birlikte Diyarbakır’da Gemi konseptli kafe açtı.

Diyarbakır’da 1’i kaptan olan 3’ü kız, dört kardeş başkalarının yanında çalışmak yerine kendi iş yerlerini açmaya karar verdi. Kentte deniz konseptinde bir kafe açan 4 kardeş, hiçbir destek almadan kendi işlerinin patronu oldu.

Kız kardeşlerden gemi kaptanlığı yapan Fidan Yetişsin, seferlerini tamamladıktan sonra açtıkları iş yerinde kardeşlerine yardım ediyor. Aylarca süren seferler sonunda yorgunluğunu kendi iş yerinde atan Fidan Yetişsin, sefer zamanı güvertesine geri dönüyor.



Hiçbir destek almadan deniz konseptli kafe açan kardeşler, kendi işlerinin patronu oldu. Diyarbakırlı 6 kardeş olan Yetişsin ailesi, başkalarının yanında çalışmaktansa kendi işlerini kurmaya karar verdi. Kardeşlerden Bahar, Fidan, Çiğdem ve Umut, gemi kaptanı olan kardeşleri Fidan’ın tavsiyesi ile deniz konseptinde bir kafe açmaya karar verdi. Yaklaşık bir ay önce bir kısmını borç aldıkları 120 bin lira masrafla 'Titanik Cafe'yi açan kardeşler, burada kendi işlerinin patronu olarak çalışmaya başladı.

Servisleri de kendileri yapan Yetişsin kardeşlerin en büyük hayali, işlerini genişletip özellikle işsiz kadınlara istihdam olanağı sağlamak. Diyarbakır’ın tek kadın gemi kaptanı İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünden 2017 yılında mezun olan Fidan Yetişsin, yaklaşık bir yıldır gemi kaptanlığı yapıyor. Diyarbakır’ın tek kadın gemi kaptanı olan Fidan Yetişsin, aylarca süren seferleri sonunda geldiği memleketinde kardeşlerine yardım ediyor. Kafenin isim ve konsept sahibi olan Fidan, kadınların isterse her şeyi yapabileceklerinin en büyük kanıtı “Kadınlar isterlerse her şeyi başarırlar” İşletmeyi açan kardeşlerden 29 yaşındaki Bahar Yetişsin, 5-6 yıl boyunca çeşitli sektörlerde çalıştığını söyledi.

Kardeşleri ile birlikte otururken akıllarına bir anda kafe açma fikrinin geldiğini kaydeden Bahar Yetişsin, “Kendimize ait bir iş yerimiz olsun dedik, 4 kardeş bir arada çalışalım diye düşündük. Hep birlikte açtık burayı. 120 bin lira kadar masrafımız gitti, bir kısmını borç aldık bir kısmını biz koyduk herhangi bir destek almadan bu iş yerini açtık. Hedefimiz burayı daha çok büyütüp özellikle işsiz kadınlara daha fazla iş imkanı sunmak istiyoruz. Kadınlar, isterlerse her şeyi başarırlar. Biz inandık ve bu iş yerini açtık” dedi.



Hem gemi kaptanı hem de iş yeri çalışanı Gemi kaptanı olan Fidan Yetişsin ise, üniversiteden mezun olduktan sonra mesleğini yaptığını, seferlerden arta kalan zamanlarda da ailesine yardım etmek için kafeye geldiğini söyledi.

Fidan Yetişsin, şöyle konuştu:
“Ben gemi kaptanlığı yapıyorum, burada tek amacım ablamlara aileme destek olmak, onlara tamamen yardım amacıyla buradayım. Titanik tamamen benim fikrim. Ben denizci olduğum için ailem de bunu destekledi. Nedeni de farklı bir konseptte bir yer açma isteğiydi. Diyarbakır’da deniz yok, gemi yok o yüzden böyle bir şey istedik. Bu fikir oradan aklıma geldi. Zaten hayalim, mesleğim her şeyim deniz üzerine olduğu için aklıma gelen ilk fikir de Titanik oldu. Ailem de bunu güzel karşıladı. Müşterilerimiz de çok güzel karşılıyor, ilginç buluyorlar. Bizim seferlerimiz 4 ay civarında. En son 6 aylık bir seferim oldu, bu süre zarfında çalıştım ondan sonra bir süreliğine tatil yapıyorum. Bu arada da aileme destek olmak için burada onlara yardım ediyorum. Kadınlar gemi kaptanlığında da görüldüğü gibi her işi yapabilirler. Yeter ki hayallerinin peşinden koşsunlar.”

******************

www.gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Sitemizin değerli üyelerinden “Fidan Yetişsin” ve ailesine, başarılar ve bol kazançlar diliyoruz.






Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 22.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENTAŞ Denizcilik
 LCM ROTA
 DENİZCİLER Turizm
 MALATYA Büyükşehi..
 SARP Turizm
 DEKAMAR
 SEA JOGGERS
 ALDEBARAN Gemi İş..
 ÇEBİ Denizcilik
 YEĞİNER SHIPPING ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim