Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Ekmek Teknesine Vefa
Bodrum ilçesinde, sünger avcısı Mehmet Baş, deniz dibinde kayalıklara takılarak kalan ve su altı yaşamına zarar veren ağları temizlemeye devam etti.

"Aksona" isimli 18 metrelik tirhandil ile Bodrum Limanı'ndan açılan Mehmet Baş, biri oğlu olmak üzere yardımcıları ile Gökova Körfezi Akbük koyu Yedi Adalar açıklarına gitti. Burada yaptığı ekip çalışmasında dalış gerçekleştiren Mehmet Baş, gırgır tekneleri ve diğer balıkçı teknelerinden avlanma sırasında kayalıklara takılması sonucu orada bırakılan ağları temizledi.

Daha önce deniz dibinden bırakılan ağları temizleyen Mehmet Baş, dipten çıkardığı ağlarla birlikte Bodrum Limanı'na geri döndü. Ağlardan temizlediği bölgeyle ilgili konuşan Baş, "Şimdi oradaki canlılar bayram ediyor" dedi.

Bodrumlu denizci Mehmet Baş, doğal yaşamın dengesini bozduğunu ve su altı yaşamına zarar verdiğini söylediği ağların temizlenmesiyle ilgili şunları söyledi: "Dalış yaptığımız yerler balık üremesi açısından harika yerler. Gırgır ağları taşlara, kayalara takılmış ve geri alınamadığı için orada kalmış. Daha önce dalış yaparken bunları görmüştüm. Bu nedenle vicdanım rahatsız oluyordu. Temizlenmesi çok zor. Üç dört günü ayırmanız lazım. Ayrıca ekonomik boyutu da var. Gerekli şartlar oluştuktan sonra bölgeye giderek yaptığımız dalışlarla ağları bir iple bağladık. Teknedeki vinç sistemiyle de yavaş yavaş yukarıya aldık."

40 ile 60 metre derinliğe daldıklarını anlatan Mehmet Baş, bu çalışmasında Bodrum Belediye Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği'nin kendisine destek verdiğini söyledi. Canlıların hayatla ilişkisini ağların kestiğini söyleyen ve deniz dibinden metrelerce ağ temizleyen sünger avcısı Mehmet Baş, şöyle konuştu: "Ekmek teknemizi temizliyoruz. Denizlerimizi temiz tutalım ve su altındaki bu güzel yaşamı koruyalım. Denizler hepimizin. Hepimiz sorumluyuz."

Kaynak: HaberFX
Eklenme tarihi: 14.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÖCEK Yatçılık
 ALMEYDA
 YAVUZNAZ Denizcil..
 POLATHANE Denizci..
 HACIBEKİROĞLU Den..
 MSAM Denizcilik
 REKA Denizcilik
 CENK GROUP
 IDE Yachting
 FATOGLU Gıda San...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim