Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
3500 Amerikan askeri İzmir'de
Basra Körfezi'nden yola çıkıp Kızıldeniz yoluyla başka limana uğramadan İzmir'e gelen Amerikan helikopter ve amfibi gemisi, 3 gün İzmir Limanı'nda demirleyecek. 3 bin 500 kişilik personeli ile Amerika'nın en büyük helikopter ve amfibi hücum gemilerinden biri olan USS Bataan (LHD 5)'in İzmir Limanı'na demir atmasıyla İzmir esnafının yüzü gülecek. İki yıl önce Marmaris'e gelen ancak ilk defa İzmir'e uğrayacak olan gemi 19 Kasım Perşembe günü sabah saatlerine kadar üç gün boyunca İzmir'de kalacak.

Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmek üzere görev yaptığı Basra Körfezi'nden yola çıkan helikopter ve amfibi gemisi, Kızıldeniz yoluyla başka bir limana uğramadan doğrudan İzmir'e geldi. 3 bin 500 personele sahip geminin İzmir ekonomisini oldukça rahatlatacağı düşünülüyor. İki yıl önce Marmaris'e gelen geminin personeli dört gün boyunca harcadıkları nakit paranın yanı sıra ilçedeki bankalardan da 3 milyon dolar para çekmişti. Askerlerin hepsinin dönüşümlü olarak çarşıya çıkacağı, gece saat 01.00'e kadar dışarıda kalıp daha sonra gemiye dönecekleri öğrenildi. Özellikle hediyelik eşya satan yerler, barlar, kafeteryaların iyi iş yapması bekleniyor. Askerlerin bir bölümünün de Selçuk'da Meryem Ana'yı ziyaret edecekleri tahmin ediliyor.

İzmirli taksiciler geminin sabah saatlerinde geldiğini ancak henüz askerlerin dışarıya çıkarılmadığını belirterek; "Beklemeye devam ediyoruz. Nasibimiz varsa bizde ekmek yeriz" diye konuştular.

Kafeterya ve restaurant işletmecileri ise; "Her zaman gemi geliyor ancak çok bir şey bırakmıyorlar çünkü bütün ihtiyaçlarını gemiden karşılıyorlar. Amerikan askerlerine Türk Mutfağı'nı sevdireceğimizi umut ediyoruz. Amerikan gemisinin işlerin düşük olduğu bu günlerde İzmir esnafını rahatlatacağını düşünüyoruz" dediler.

USS BATAAN (LHD 5)

USS Bataan (LHD 5), 1997 yılından bu yana Amerikan donanmasında hizmet veriyor. Gemi, ABD'nin Irak ve Afganistan'ı işgali sırasında görev yaptı. Bataan 253 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde. Geminin ağırlığı 40.5 bin ton. 600 yataklı hastane bulunan gemide 5 M1 tankı, 25 hafif amfibik silah, 8 top, 68 askeri araç, 10 lojistik konteyner, 12 gece görüşlü helikopter, 4 deniz helikopteri, 6 hücum uçağı, 3 yardımcı helikopter, 4 süper kobra helikopter var.


Kaynak: Kenthaber
Eklenme tarihi: 16.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TANGO Denizcilik
 IDE Yachting
 EGETAN Denizcilik
 LCM ROTA Denizcil..
 CAMUZLAR Sea Prod..
 LİMA Turizm Yatçı..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 SEAHORSE Shipping..
 AKUADEM Ltd Sti
 CREWMEDITERRENIAN..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim