Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
OYAK Port’un inşaatı başladı
Kocaeli İzmit Körfezinde bulunan Yarımca’daki 235 bin metrekare alanda yapılacak OYAK Port’un inşaatı başladı. 110 milyon dolarlık yatırımın önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor.

Körfez Yarımca bölgesinde, OYAK’a ait olan arazide yeni liman için kazmalar vuruldu. OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri ile Japon Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) ile ortaklaşa yapılacak 110 milyon dolarlık yatırım için çalışmalar başladı. Kolin İnşaat tarafından inşa edilecek limanın inşaatında çalışacak olan işçilerin kalacağı şantiye alanı inşa edildi. Limanın yapılacağı arazide de şantiye kurulumu gerçekleştirildi ve Kolin İnşaat’ın yetkilileri bölgede çalışmalarını başlattı.



110 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri, 2018 yılında aldığı yatırım kararını hızlandırmak amacı ile Japon bankalarla kredi anlaşmalarını yaptı. 110 milyon dolarlık yatırım için gerekli olan tutarın 44 milyon doları Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) tarafından karşılanırken, kalan kısmın da bir bölümü MUFG Bank (Mitsubishi UFJ Financial Group) tarafından sağlanacak. Körfez’de inşaat çalışmaları için alanda hazırlıklar başlarken, inşaatın 2020 yılında bitirilmesi ve limanın hizmete alınması bekleniyor.

2.000 KİŞİYE İSTİHDAM

Körfez Yarımcada inşaat çalışmaları için alanda hazırlıklar yapılan OYAK Port’ta inşaat aşamasında yaklaşık 1.500 işçinin, inşaat bittikten sonra ise limanda 500 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. 235 bin metrekare alanda kurulacak olan liman yıllık 780 bin araç elleçleme kapasitesine sahip olacak. Liman otomotiv odaklı Türkiye’nin en önemli Ro-Ro limanı olmaya aday.

TÜM SEKTÖRLERE KATKI

Yıllık 780 bin araç elleçleme kapasitesine sahip olacak limanda hedeflenen, yıllık 1 milyon araç elleçleme. Tüm sektörlere de hizmet vermeyi planlayan limanın rıhtımının uzunluğu 539 metre olacak. Deniz derinliği 12 ile 14 metre olacak limanın açık park alanı 7 bin 639 araç, kapalı park alanı ise 8 bin 154 araç kapasiteli olacak.

VATANDAŞ TEDİRGİN

Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nin 90 Evler mevkii karşısında yapımı tamamlanan işçi şantiyesi ile ilgili bölgedeki vatandaşlar tedirgin. 600 işçi kapasitesinde olduğu iddia edilen şantiyenin neden mahalle arasında yapıldığını merak eden vatandaşlar, mahalle dışında bir yer bulunup bulunmadığını sordu. Körfez Belediyesinin şantiye alanını firmaya kiralayıp kiralamadığını da soran vatandaşlar, belediyeden açıklama bekliyor.

İŞÇİ NEREDEN ALINACAK?

Limanın inşaat ve işletme dönemlerinde tüm sıkıntıyı yaşayacağını söyleyen bölgedeki vatandaşlar işçilerin nereden alınacağını da merak ediyor. Limanın tüm yükünü çekecek olan Körfez’den işçi alınmasını isteyen bölge sakinleri il dışından işçi getirilmesinin bölgelerine ve kendilerine haksızlık olacağını söylüyor.



İŞÇİLERİN KALACAĞI ŞANTİYE

Kolin İnşaat, işçilerin kalması için Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi 90 Evler mevkiinde 3 katlı konteyner evler inşa ediyor. Vatandaşlar, 600 işçi kapasitesi olan şantiyenin mahalle içine yapılmasının doğru olmadığını söylüyor.

İNŞAAT ALANI

Yarımca’da OYAK Port’a ait olan 235 bin metrekare alanda dev liman yapılacak. Liman Türkiye’nin en büyük Ro-Ro limanı olmaya aday. Yıllık 780 bin araç elleçleme kapasitesine sahip olan limanda başka sektörlere de hizmet verilecek.




Kaynak: Özgürkocaeli
Eklenme tarihi: 17.10.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARZU YATCILIK TUR..
 SEAHAWK Training ..
 TCS Denizcilik
 DİPMAR Gemi Kurta..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 ZAS Denizcilik
 DENLİ Denizcilik
 EKOL Denizcilik
 HDR Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim