Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Boğaz’daki Tehlike!
Çanakkale Boğazı’nda son 15 yılda aynı bölgede meydana gelen büyük kazalar, görmezden gelinecek gibi değil. Yakın zamanda kılavuz kaptanların değişimi sırasında yine bir çatışmanın (çarpışmanın) yaşandığı Gelibolu önünde, önlem alınmazsa telafisi mümkün olmayan kazalar meydana gelebilir. İşin uzmanı ve bölgeye hakim isimlerin defalarca uyarmasına rağmen herhangi bir değişikliğin yapılmadığı problemli bölgeden konteyner ve yolcu gemilerinin yanı sıra her gün çok sayıda petrol ve doğalgaz taşıyan tanker de geçiş yapıyor.

Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri bünyesinde 15 yıl görev yaptıktan sonra görevinden ayrılan Uzak Yol Kaptanı Dr. Hasan Terzi, geçtiğimiz gün gazetemize yaptığı açıklamayla Çanakkale Boğazı’ndaki tehlikeyi gözler önüne serdi. Ulusal ve yerel kanallardan defalarca yetkililere seslenen Kaptan Terzi, “Çözüm üretmek için mutlaka şehrimizin yanmasını mı beklemek gerekiyor?” diye sordu.



İLLA ŞEHRİMİZİN YANMASI MI GEREKİYOR?

“Şehrimiz denizden gelecek büyük bir facianın tehdidi altındadır.”
diyerek yaptığı açıklamada uyarılarda bulunan Terzi, şu ifadelere yer verdi:

“Valimize, Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza sesleniyorum. Çanakkale halkını uyarıyorum: Çanakkale Gelibolu önünde aynı noktada yıllardır son derece tehlikeli olaylar yaşanıyor ve kazalar oluyor. O bölgede son 15 yılda 3 kez çok büyük deniz kazası yaşadık. Halkımızın haberi dahi olmuyor fakat o noktada neredeyse her gün kazayla sonuçlanmasa da benzer tehlikeler yaşanmaktadır. Tehdit bu denli büyük ve ortada iken maalesef 15 yıldır hiçbir tedbir alınmamaktadır. Aksine son yıllarda kaza olma olasılığını ve oluşacak kazanın yıkım şiddetini arttırıcı gelişmeler yaşanmış ve olumsuz yönde etki yapacak düzenlemeler yapılmıştır.

Bakınız; 2005’te o noktada kaza oldu ve üç kişi feci şekilde can verdi. 2015’te aynı noktada kaza oldu şans eseri şehrimiz yanmaktan kurtuldu. Bir süre önce aynı noktada yine kaza oldu ve bu kez de çok şükür ucuz atlattık. Ama nereye kadar…

2015 yılında gerçekleşen kazada yolcu gemisiyle yanıcı-patlayıcı yük taşıyan tanker çatışmıştı. Yani dünya denizcilik otoriteleri tarafından ‘en tehlikeli deniz kazası senaryosu’ olarak gösterilen senaryo Çanakkale Gelibolu önünde gerçek olarak yaşandı. O gün yangın çıkmış olsaydı yangının Gelibolu’ya sıçrama olasılığı da çok yüksekti. O kaza, dünyada gerçekleşen en büyük deniz faciaları arasına girebilirdi. Yani öylesine ki büyük bir tehlike atlattık.

Şunu vurgulamam gerekiyor; Çanakkale Boğazı’nda farklı farklı yerlerde olan kazalardan bahsetmiyorum. Bu olaylar yıllardır aynı noktada, aynı yerde oluyor. Çözüm üretmek için mutlaka şehrimizin yanmasını mı beklemek gerekiyor?

2015 yılından beri ısrarla ‘Aynı noktada aynı kaza tekrar olacak’ diyorum ve birkaç gün önce de bir yenisi daha oldu işte. Kahin değilim elbette. Sadece ve sadece teknik verilere dayanarak konuşuyorum. Teknik veriler de diyor ki ‘Böyle devam ederse Gelibolu önünde çok daha büyük bir facia yaşayacağız.’

Tehlikenin teknik detaylarını ve çözüm yöntemlerini talep eden her kesime anlatmaya hazırım. Başta sayın valimiz olmak üzere şehir yönetiminde söz sahibi herkese sesleniyorum. Lütfen bu büyük tehlikeyi görün ve çözümüne yönelik girişimler başlatılması için destek verin.”

Öte yandan Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri personelinin de bir süredir çeşitli sorunlar yaşadığı ve kanunu uyguladıkları gerekçesiyle de soruşturma geçirdiği öğrenildi.




Kaynak: Çanakkalegündem (Eylem Gözeldere)
Eklenme tarihi: 23.10.2019




Share |




YORUMLARINIZ


Oneri
Hasan bey sağ olun iyi ve önemli bir konuya deginmissinizde neden orda kaza oluyor veya o bolge neden çok tehlikeli aciklasaydinizda en azindan bir nebze bilgimiz olsa ve gemi kaptanlari olarak bizde bilgilensek ve bizlerde ilgili yerlere bildirim yapsak olmazmiydi

Yazan: Berat yedican - 24.10.2019 11:31:42




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİKEL Denizcilik
 ATASOY Grup Deniz..
 AKMAR Denizcilik
 ORION Denizcilik ..
 MİLANGAZ Uluslara..
 NEMTAŞ Denizcilik
 CEO Maritime Co.
 HACIBEKİROĞLU Den..
 KALAMIŞ Denizcili..
 ATİPOST Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim