Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Tek seferde imzalanan en büyük gemi sözleşmesi: 22 milyar dolar
ABD, Pasifik için 22,2 milyar dolara 9 adet Virgina sınıfı denizaltı siparişi verdi. Bu sipariş, ABD'nin bugüne kadar tek seferde imzaladığı en büyük gemi sözleşmesi olarak kayıtlara geçti.

Pentagon, dünya devi savunma şirketi General Dynamics'e, 2023 mali yılına kadar dokuz adet Virginia sınıfı denizaltı inşası için 22.2 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı.



Bu sözleşme ABD tarihine Pentagon tarafından açıklanan en büyük gemi yapımı sözleşmesi olarak geçti.

ABD Savunma Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, General Dynamics'in ana yüklenici ve Huntington Ingalls Industries’in büyük bir taşeron olduğunu söyledi.

"ÇİN'İN AGRESİF EYLEMLERİNE VERDİĞİ BİR YANIT"

Sözleşme, Pasifik'teki ABD Deniz Kuvvetleri başkanının devasa bir Çin donanması birikimi ve buna karşı koymak için yeterli denizaltıları alma konusunda yaptığı uyarılardan sadece birkaç ay sonra imzalandı.

ABD Pasifik Komutanlığı İstihbarat Merkezi’ndeki eski operasyon direktörü Carl Schuster, "ABD Donanması’nın Çin’in artan askeri gücüne ve Batı Pasifik’teki agresif eylemlerine verdiği yanıt." olarak nitelendirdi.

Schuster, "PLAN (Çin Donanması) gittikçe daha da büyüyor ve ABD Donanması'nın yanıt vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

VİRGİNİA SINIFI DENİZALTI

Virginia sınıfı denizaltıları, ABD Donanmasının kilit çok görevli denizaltı platformudur. İstihbarat toplama ve keşif dâhil olmak üzere özel operasyonlar yürütmenin yanı sıra diğer denizaltılarla, yüzey gemileriyle ve kara hedefleriyle de savaşabilecek kapasitededirler.

PASİFİK DENİZİNDEKİ DENGELER

Uzmanlar, ABD'nin Pasifik'te, denizaltı filosunun sayıları ve kalitesinde büyük sıçramalar yapan Çin donanmasından, benzeri görülmemiş bir baskıyla karşı karşıya olduğunu söylüyor.

ABD Savunma Bakanlığı’nın Mayıs 2019 Çin Askeri Güç Raporu, Halk Kurtuluş Ordusu Donanması’nın 2020’ye kadar 65 - 70 ADET denizaltı kullanacağını söylüyor.

Avustralya’daki analistlerden yayınlanan Ağustos ayında yayınlanan bir rapor, ABD’nin Çin’in ilerlemelerine ayak uyduramadığını ve Washington’un “stratejik iflas” kriziyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Raporda, "Çin'in denizden ateşlenen füzeleri, hipersonik teknolojiler ve hava karşıtı savunma sistemleri konuşlandırması nedeniyle Pasifik çevresi ölümcül hale geldiğinden, Amerika'nın denizaltı savaşındaki kalıcı avantajı bölgesel güç dengesinde giderek daha önemli hale gelecektir." denildi.

ÇİN, RUSYA VE KUZEY KORE'NİN FAALİYETLERİ ÜÇ KAT ARTTI

Hawaii’deki ABD Hint-Pasifik Komutanlığı başkanı Amiral Philip Davidson, bu yılın başlarında Kongre’ye verdiği demeçte, Pasifik’teki Çin, Rusya ve Kuzey Kore denizaltı faaliyetinin 2008’den bu yana üç kat arttığını belirtti.

Davidson, ABD’nin bölgedeki deniz üstünlüğünü korumak için bu artışa uyması gerektiğini söyledi.

Davidson, “2025 zaman diliminde niceliksel avantajımızı kaybedeceğiz. Bölgedeki özkaynaklarımız için bunun bir felaket olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.




Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 04.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRUVA Denizcilik
 ADATEPE Denizcili..
 NAKLET Ticaret Lt..
 PASİFİK Lojistik ..
 HİLAY Denizcilik ..
 CEO Maritime Co.
 ATLAS Gemicilik v..
 MİRAGE World Hote..
 İSTKUM Denizcilik
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim