Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kum ocağı davasında 13 sanığa 1500 yıl hapis cezası istemi !!
Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Türkiye'nin tek tatlı su dalyanında yapılan kum ocağı yolsuzluğuyla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan 13'ü tutuklu 33 sanık hakkında bin 477 yıla kadar hapis talep edilen iddianame Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar arasında Yeni Şafak Gazetesi'nin sahibi Ahmet Albayrak da bulunuyor. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak, rüşvet vermek ve hırsızlık' yapmakla suçlanan Albayrak hakkında 209 yıl hapis cezası isteniyor.

Edinilen bilgiye göre, bir madencilik firması Karacabey Boğazköy'de denizden kum çıkarmak için 600 hektarlık bir alan için ruhsat aldı. Firmanın ilgili bölgenin dışına çıkarak kıyıdan kum alması yönündeki iddialar üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Türkiye'nin tek tatlı su dalyanında yapılan usulsüz kum çıkarma soruşturmasında düzenlenen operasyonlarda Bursa İl özel İdaresi'ndeki üst düzey bürokratlar, işadamları, avukatlar ve gemi kaptanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ihalelerde usulsüzlük yapıldığının altı çizildi. Sanıklar arasındaki telefon görüşmeleri ayrıntılı şekilde iddianamede yer aldı.

Kum ocağında usulsüz şekilde kum çıkarıldığı bölgedeki gelişmeler uydu görüntüleriyle de tescillendi. Usulsüz kum çıkarılması sebebiyle derinliği 37 metreden 2 metreye düşen dalyanın görüntülerini de Google Earth'ten aldığı fotoğraflarla belgelenip iddianameye konuldu. İddianamede sanıklar '11 ayrı ihaleye fesat karıştırmak, kamu malından hırsızlık ve resmi belgede sahtecilik' yapmakla suçlanıyor. Savcılık 13'ü tutuklu toplam 33 şüpheli hakkında, 'ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak vermek hırsızlık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak, şantaj ve görevi kötüye kullanmak' suçlarından toplam bin 477 yıla kadar hapis talebiyle Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Örgüt liderliğiyle suçlanan işadamı Ahmet Albayrak hakkında '11 ayrı ihaleye fesat karıştırmak, 5 kişiye rüşvet vermek şantaj, tehdit ve hırsızlık' suçlarından toplam 209 yıla kadar hapsi istendi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 08.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİLANGAZ Uluslara..
 ALCOR Shipping
 ÇAĞATAY Denizcili..
 JEDI Yacht
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 SARP Turizm
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 ECA Ship Trade Co..
 MIRAGE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim