Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Vergi sıfırlandı, Ünlüler Yatlarına Türk bayrağı çekti
Yüksek vergiler yüzünden yatlarını denizlerde yabancı bayrakla dolaştıran ünlüler, Özel Tüketim Vergisi'nin yüzde 8'den sıfıra, Katma Değer Vergisi'nin de yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından teknelerine Türk bayrağı çekmeye başladı.

Aralarında iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri Cem Hakko, Serra Sabancı, Ferit Şahenk, Mahmut Özgener, Hüsnü Özyeğin, Metin Akpınar ve Cem Yılmaz'ın da bulunduğu birçok isim yatlarına Türk bayrağı çekti. Aralık ayının başında sona eren avantajdan 1.237 tekne sahibi Türk bayrağına dönüş yaparak yararlandı. Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri, vergi indirimi süresinin uzatılabileceğini belirtiyor.

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından amatör denizciliğin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde hükümetin aldığı kararla, Türk sahipli olup yabancı bayrak taşıyan özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçlarının Türk bayrağına geçişi amacıyla vergi düzenlemesi yapıldı. 1 Aralık'a kadar yüzde 8 oranındaki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) sıfıra, yüzde 18 oranındaki Katma Değer Vergisi (KDV) ise yüzde 1'e indirildi. Toplam 1.237 tekne sahibinin faydalandığı indirimde tanıdık simalar da var. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serra Sabancı Joy 1 isimli teknesine, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko Little Apremare isimli teknesine, Ferit Şahenk ise Gladiator ve Capricorn isimli teknelerine Türk bayrağı çekti. Bu isimlerin tekneleri vergi düzenlemesinden önce, ağır vergi yükü sebebiyle yabancı bayrak taşıyordu.

Türkiye'de yüksek vergi ödemek istemeyen yat sahipleri, teknelerini ya turizm şirketi üzerine kaydettiriyor ya da yabancı bayrak taşıyor. Genelde Türklere ait olan teknelerin ABD'de Delaware Eyaleti Limanı'na bağlı oldukları belirtiliyor. Bu limandan sadece yıllık 350 ile 1.000 dolar arası ücret ödeyip ruhsat alınabiliyor. Böylece tekneye Amerikan bayrağı takılabiliyor. Sonuç olarak da Türkiye'deki ağır vergi yükünden kurtulmak mümkün oluyor.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 10.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTANPAŞA Denizc..
 DENİZ Destek
 SOYLU Denizcilik ..
 ATUNCO Shipping
 RECA MARMARA Nak...
 ERLER denizcilik ..
 AKMAR Denizcilik
 CAN Dış Tic. ve L..
 KARAS Denizcilik
 EREĞLİ Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim