Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Zonguldak'ta batan gemi mürettebatını arama çalışmaları durduruldu
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin 8 mil açığında batan Oganbey isimli Panama bandıralı geminin kaybolan iki mürettebatı Erkut Demirbaş ve Gürcüstan asıllı David Tchleıshvılın'ı arama çalışmaları, şiddetli fırtına nedeniyle durduruldu.

Arama çalışmalarının fırtınanın dinmesi ile birlikte yeniden başlanacağı belirtildi. Gemiden sağ kurtulan mürettebatın ise evlerine döndüğü öğrenildi.

Ereğli' nin 8 mil açığında yükünün kayması sonucu su almaya başlayan ve kısa sürede batan Oganbey isimli gemide kaybolan 2 mürettabatı arama çalışmaları aşırı fırtına nedeni ile durduruldu. Dün gece 2.30 sıralarında Ereğli açıklarında batan Panama bandıralı geminin kaybolan iki mürettebatı arama çalışmaları dün akşam saatlerine kadar 2 romorkör ve 1 helikopter ile devam etti.

Gece başlayan fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle arama çalışmaları durduruldu. Karadeniz'de başlayan aşırı fırtına nedeniyle yük gemileri ve balıkçı tekneleri limana demirlerken, arama çalışmalarının fırtınanın dinmesinin ardından devam edeceği öğrenildi.

İKİ CESET ÇIKARILMIŞTI

Kdz. Ereğli'nin 8 mil açığında batan Panama bandıralı geminin ölen iki mürettebatının cesedi dün yapılan arama çalışmalarında çıkarılmıştı. Geminin batmasının ardından Gürcü asıllı Sergo Jıntcharadze'nin cesedi olayın hemen ardından çıkarılmış ve Ereğli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılmıştı. Dünkü çalışmalarda diğer mürettebat Dmytro Vodyanko'nun da cesedine ulaşılmış ve morga götürülmüştü.

GEMİ 8 MİL AÇIKTA BATTI

Panama bandıralı "Oganbey" isimli kömür yüklü gemi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin 8 mil açığında batmıştı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yan yatan ve ardından batmaya başlayan Oganbey isimli kuru yük gemisinin personellerinden Oleksandr Kaplıchenko, Valavrck Oleksandın, Medynshyi Ondcii, Türk mürettebattan Hüsnü Kılıç, Zekeriya Aras, Erdal Sümer, Selçuk Öztaç, Ziya Kaban yardım sinyali üzerine sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

Mürettebattan Cevdet Çelik, Haluk Düşer, Ukrayna'lı Kutsal Anatoli, Star Chezko ise batan geminin yakınından geçen ve yardım sinyalini alan başka bir ticari gemi tarafından kurtarılmıştı.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 14.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALBATROS Yatçılık
 BAYRAKTAR Denizci..
 EGE RORO
 ORGANİKSAN Ltd.
 BİSTEK Gemi Elekt..
 INSPEKTOR Marıne ..
 İSKENDERUN Deniz..
 KARYAT Karadeniz ..
 CİHAN Gemi Elektr..
 NAKLET Ticaret Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim