Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
''Yolcular artık İstanbul’a gelmek için hazır''
Koronavirüs salgını nedeniyle Güney Asya turlarına olan ilginin azalmasının, İstanbul’a olan ilgiyi arttırdığı belirtildi. MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro, ‘Yolcular artık İstanbul’a gelmeye hazır’ derken; Royal Caribbean Türkiye Genel Müdürü Alper Taşkıranlar ise bu yıl 41 gemisinin bu yıl Türkiye’deki limanlata yanaşacağını ifade etti.



Geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret eden MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro ile yeniden kruvaziyer gemilerini ağırlamaya hazırlanan İstanbul ve kruvaziyer sektörü hakkında Hürriyet’ten Burak Coşan’a konuştu.

‘İstanbul’u gözden çıkarmak kolay olmadı’

Angelo Capurro, ‘Dünyanın her yerinde kötü olaylar yaşanıyor. Ancak başka bir şehir bu kadar kolay gözden çıkarılmıyor. İstanbul’u gözden çıkarmak kolay mı oldu?’ şeklindeki soruya, “Geçmiş dönemde en son yolculardan iptaller gelmeye başlayınca bu kararı almak zorunda kaldık. Çok direndik ancak gemileri çekmek zorunda kaldık. Bizim için çok zor bir karardı İstanbul’u rotadan çıkarmak. Ancak son bir kaç yıldır gemilerde yolcularla yapılan anketlerde gitmek istenilen ilk durak olarak ilk sırada hep İstanbul çıkıyordu. Cruise firmaları olarak İstanbul’u altın durak olarak görüyoruz. İstanbul’da çok ciddi bir tarih var yolcuları bu şehri görmek istiyor. Yolcular artık İstanbul’a gelmek için hazır.” yanıtını verdi.

‘İstanbul’un yerine başka bir İstanbul koyamıyoruz’

İstanbul’un sadece uğranılan bir durak olmadığını kaydeden Capurro, “Buraya gelen İstanbul için, Türkiye için geliyor. İstanbul’un yerine başka bir İstanbul koyamıyoruz. Barcelona veya Roma’yı gezenler yeni yerler arıyor. Burada da İstanbul ön plana çıkıyor. MSC bünyesinde Roma, Barcelona veya Genoa neyse İstanbul’da o. Türkiye’deki yeni yapılanmamız ile birlikte ABD’den ya da Rusya’dan biri İstanbul’dan gemi turu satın alabilecek. Böylece Türkiye ana liman olma yolunda hızla ilerleyecek.’’ diye konuştu.

Halihazırda 17 gemi ile faaliyet gösteren MSC’nin 2027 yılında 29 gemiye ulaşacağını ve bunun da 13.6 milyar euroluk bir yatırım anlamına geldiğini kaydeden Angelo Capurro, MSC’nin de yeni limanlara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Royal Caribbean’ın 41 gemisi bu yıl Türkiye limanlarına yanaşacak

Royal Caribbean Türkiye Genel Müdürü Alper Taşkıranlar da şirketin 41 gemisinin bu yıl Türkiye’ye geleceğini söyledi. Taşkıranlar, “Yaklaşık 120 bin kişiyi Türkiye’ye getireceğiz. Nitelikli turisti hedefleyen Türkiye için kruvaziyer turisti büyük önem taşıyor. Uzakdoğu’da yaşananlar sebebiyle Doğu Akdeniz ve İstanbul yeniden gündeme gelebilir. İstanbul için artık ışık daha parlak. 2021 için planlamalar yapılsa dahi Uzakdoğu’daki durum sebebiyle planlamalar yeniden yapılabilir. Ayrıca Uzakdoğu dışında diğer hiç bir destinasyonda sorun yaşanmıyor. Gemilerin hijyen açısından standartları da bir hayli yüksek” dedi.




Kaynak: Turizmgüncel
Eklenme tarihi: 13.02.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POLATHANE Denizci..
 ELDAŞ Gemicilik
 HAKER Turizm Otel..
 OLAY NAUTIC
 KALYONCU Denizcil..
 YOROZ Agency
 GRUP Denizcilik S..
 CENGİZ Denizcilik
 DİNÇ denizcilik
 KALKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim