Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Göcek Marina'yı 42 milyon dolara 'Meridian' alıyor
Yapı Kredi Bankası'na bağlı Enternasyonal Turizm, bünyesindeki Pegasus Havayolları, Maris Otel, Four Seasons Otel ve Atik Paşa Yalısı'ndan sonra Göcek Marina'yı (Port Göcek) da 42 milyon dolara satmak üzere ön anlaşma imzaladı.

Ön anlaşmaya göre Göcek Marina'yı Meridian Capital Partners Services alacak veya bu kuruluşun göstereceği bir başka şirkete satış gerçekleşecek. Söz konusu ön anlaşmalardan bugüne kadar sadece Maris Otel kesin anlaşmaya dönüştü. Diğerleri için görüşmeler sürüyor. Söz konusu 5 satış tamamlanınca, Yapı Kredi Bankası 140 milyon dolarlık nakit kaşnağa ulaşmış olacak.

Yapı Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamada, "İştiraklerimizden Enternasyonal Turizm Yatırım A.Ş’nin yüzde 62.74’üne, Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin ise yüzde 37.26’sına sahip oldukları Anadolu Turizm Yatırımları A.Ş. hisselerinin tamamını 42 milyon dolar bedelle, Enternasyonal Turizm şirketi tarafından verilen 33.2 trilyon TL sermaye avansı sermayeye eklendikten ve satış bedelinden şirketin yaklaşık 20 milyon dolar tutarındaki banka kredileri düşüldükten sonra Meridian Capital Partners Services’a ve/veya göstereceği kuruluşa satışı için ön mutabakata varılmış olup, Bankamız Yönetim Kurulu’nun 02.12.2004 tarihli toplantısında anılan hisselerin satılması hususunda prensip kararı alınmıştır" denildi.

Yapı Kredi Bankası mali olmayan iştiraklerinin satışı çerçevesinde bir diğer iştirak satışını ise şöyle duyurdu: "Sahibi bulunulan 1 trilyon 830 milyar nominal değerli (şirket sermayesinin yüzde 90.87’si) Comag Continental Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisselerinin Çukurova Holding’e veya göstereceği şirkete 2 milyon 223 bin dolar bedelle satılmasına karar verildi" denildi.

KİMLER ALDI

İlk olarak Marmaris Maris Otel'in Turkon Holding'e satışını kesinleştiren Yapı Kredi'ye bağlı Enternasyonal Turizm, Pegasus Havayolları'nın Esas Holding'e, Four Seasons Otel ile Atik Paşa Yalısı'nın Astay Gayrimenkul7e satışının gerçekleşmesini bekliyor.

HİSSE ALIMI

Yapı Kredi Bankası ayrıca, bazı Çukurova Grubu şirketlerindeki iştirak paylarını satın alma kararı verdi. Bankanın yaptığı açıklamada, "Çukurova Grubu şirketlerinin Bankamız iştiraklerindeki ve aşağıda dökümü yapılan paylarının da 2 milyon 457 bin dolar bedelle Bankamız ve/veya bağlı ortaklıkları tarafından satın alınması kararlaştırılmış olup, aradaki fark Çukurova Grubu şirketlerinin Bankamız iştiraklerine olan borçlarından mahsup edilecektir" denildi.

Açıklamada söz konusu şirketler şöyle sıralandı: Bayındırlık İşleri A.Ş., Auer, Halk Reasürans, Tifdruk Matbaacılık, Yapı Kredi Faktöring, Yapı Kredi Yatırım.

379 tekne kapasiteli

YAPI Kredi'ye bağlı Enternasyonal Turizm'in 42 milyon dolara satışı için ön anlaşma imzaladığı Göcek Marina 379 tekne kapasitesine sahip bulunuyor. Marinada Swissotel tarafından işletilen 57 odalı bir de otel yer alıyor.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 05.12.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CHISIEL Dış Ticar..
 NİSA Denizcilik
 MORGÜL Denizcilik
 EGE Sualtı Gemici..
 H M Denizcilik
 KURŞUN Denizcilik..
 SEASON İnşaat Tur..
 RİMİT Denizcilik
 INDEKS A.Ş
 ÇETİNKAYA Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim