Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kayıp Türk denizciler TBMM’nin gündeminde
Dünya turuna çıkan Türk denizciler İbrahim Iğnak, Selim Ekmekçioğlu ve Lütfi Erman Atamer’den uzun zamandır haber alınamıyor. Türkiye, denizcilerin akıbetini merak ederken, yüreklere su serpecek haberin bir an önce gelmesini bekliyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı.



Yaklaşık altı ay önce İzmirli denizci 64 yaşındaki Selim Ekmekçioğlu'nun 13 metrelik katamaran teknesi ile dünya turuna çıkan 63 yaşındaki Bodrumlu denizci Ramazan Ignak ve Lütfe Erman Atamer (62) Süveyş kanalından Hint Okyanusu'na açılacakları sırada fırtınaya yakalandı.

Eritre'nin Massara Limanı'na demirleyen üç Türk denizcinin teknesine gelen Eritreli askerler denizcilerin telefonlarına el koydu ve 29 mil uzaklıktaki Pit Bua adasına götürdü. Selim Ekmekçioğlu son olarak 25 Nisan'da oğlu Murat Ekmekçioğlu'na mesaj atarak “Annene söyle telefonlarımızı topluyorlar 29 mil uzaklıktaki adaya götürecekler” diye bilgi verdi.

İYİ PARTİLİ TÜRKKAN ÖNERGE VERDİ

Denizcilerimizden iyi haber gelmesi umuduyla beklenirken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Türkkan, “Tekne ile dünya turuna çıkan Türk denizciler Kızıldeniz üzerinden Türkiye'ye dönüşe geçtikleri sırada ciddi bir hava muhalefeti ile karşılaşmışlardır. En yakın liman olarak Doğu Afrika ülkesi Eritre Massara Limanı’na sığınmak isteyen denizcilerimiz, askerler tarafından gözaltına alınarak başka bir adaya götürülmüşlerdir. Endişeli aileleri yardım çağrısında bulunmuşlardır” dedi.

ÇİRKİN TUTUMA KARŞI NEDEN TEPKİ VERİLMEDİ?

Türkkan önergesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Eritre Dışişleri Bakanı'na bir de mektup yazdım. Cuma günü bir haber aldık. 10 gün içinde serbest kalmalarını bekliyoruz” açıklamasını da hatırlatarak, “Türk denizciler ile ilgili Eritre Devleti yetkilileri ile herhangi bir görüşme yapılmış mıdır? Bu çirkin tutuma karşı Bakanlık olarak bir tepki verilmesi düşünülmekte midir? Denizcilerimiz 10 gün içinde serbest bırakılmazsa yeni bir girişimde bulunulacak mıdır?” diye sordu.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Bakan Çavuşoğlu: ‘O denizcilerimizi orada bırakmayız’
- Eritre'deki üç Türk denizciden haber alınamıyor





Kaynak: Sözcü (Başak Kaya)
Eklenme tarihi: 08.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Şemsiye açılmıştır, olay bitmiştir
Bu geri zekalı denizci diye geçinen çengelköy hıyarları, dünya turu atmayi fantezi mi zsnnediyorlar,birde adlarına denizci diyorlar, denizci adını bu kadar itibarsizlastiran bu zerzavatlardan miço bile olmaz birak denizciyi ....ötü git afrikalı korsana tedlim et,sonra devlet bizi kurtarsin,devlet sizin icin korsana haracmi verecek,satin evinizi barkinizi verin korsanlara,bundan sonra her suda yol alınmayacağını anlamis olursunuz

Yazan: Alparslan bozkurt - 12.06.2020 23:10:15




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ULUSOY Denizyolla..
 FENWICK MARITIME
 İS-BİR Denizcilik..
 ELBA Denizcilik
 GÖCEK Yatçılık
 TEMEL Denizcilik
 ELDAŞ Gemicilik
 CENGİZ Denizcilik
 ALFA SİSMİK Deniz..
 ESENYALI Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim