Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin petrol umudu Çanakkale Boğazı'nın girişine ulaştı
Günlerdir Çanakkale Gemi Trafik İstasyonu (VTS) tarafından boğazdan güvenli bir şekilde geçmesi için planlama yapılan dev petrol arama platformu, Çanakkale Boğazı'nın girişine demir attı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya firması Petrobras Oil işbirliğiyle Karadeniz'de petrol arama çalışmasına katılacak olan platform, Norveç'ten yola çıkmıştı.

İstanbul Boğazı'ndaki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin altından geçebilmesi için 120 metre uzunluğundaki kulesi kesilen "Leiv Eiriksson" adlı platform ve onu çeken Norveç bandıralı ''Siem Danis'' adlı römorkör, geçiş saatini beklemek için Gökçeada önlerine demirledi. Yarın (30 Aralık) erken saatlerde Çanakkale Boğazı'na girecek olan platformun, 2 Ocak 2010 tarihinde de İstanbul Boğazı'ndan geçmesi planlanıyor. "Ocean Rig" firmasından kiralanan platform, kesilen kısımlarının monte edilmesinin ardından 2010 Şubat ayı ortalarında sondaj çalışmalarına başlayacak.

Bu arada Karadeniz'deki petrol arama işini yürütecek olan Petrobras Oil firmasının yetkilileri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'da düzenlenen işadamlarını bilgilendirme toplantısına katıldı. Burada konuşan Genel Müdür Vekili Fernando General Benitez Nobrega, Türkiye'de başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi. Nobrega, "Bu çalışmanın önemli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Karadeniz'de yeni petrol şirketleri için talep artacak. Biz başarılı olursak, birçok insan yurt dışından buraya gelecektir. Bulacağımız petrol, özel tankerlerle dağıtılacak. Konuyla ilgili her türlü soruya ve tartışmaya açığız." dedi. Daha sonra şirket yetkilileri, katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Toplantıya AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Vali Abdülkadir Atalık, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaaddin Sevim ve birçok işadamı katıldı.


Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 30.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALEYNA denizcilik
 ALGEM Denizcilik
 CSR Denizcilik Sa..
 KEREMPE Denizcili..
 KOÇ Topluluğu
 ACT Deniz Taşımac..
 BAKAN Denizcilik
 AVMAN Deniz Tic. ..
 GİSAN Gemi
 MAYAMARINECYPRUS ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim