Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
IMB: Denizcilere yönelik şiddet saldırıları yükselişte
Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB)'nun yıl ortası güncellemesine göre, 2020'nin ilk yarısında gemilere ve mürettebatlarına yönelik şiddetli saldırıları yüzde 20 arttı. Rapor, Singapur Boğazı, Endonezya, Latin ve Güney Amerika'daki olayları incelerken, Batı Afrika dışındaki Gine Körfezi, giderek artan sayıdaki tehlikeli saldırılar ile ticari nakliye için en tehlikeli bölge olarak belirtiliyor.



IMB'nin Korsanlık Rapor Merkezi (PRC), 2019'un ilk yarısında 78 olan korsanlık ve silahlı soygun olaylarının 2020'nin ilk yarısında 98’e yükseldiğini kaydetti. Ocak ayından bu yana toplam 77 denizci fidye için rehin alındı ??veya kaçırıldı. Gine Körfezi, dünya çapında mürettebat kaçırılmalarının yüzde 90'ından fazlasını oluşturuyor.

"Herkes savunmasız!"

IMB Direktörü Michael Howlett, “Mürettebatlara karşı şiddet, zaten büyük baskı altında olan bir işgücü olan denizcilik için artan bir risktir” diyor.

“Gine Körfezi'nde bıçak ve silahlarla donanmış saldırganlar artık her tür gemide mürettebatı hedefliyor. Herkes savunmasız.”

2020'nin ilk yarısında gemilere karşı gerçekleştirilmiş farklı korsanlık ve silahlı soygun türlerini detaylandıran raporda, gemilere toplam 81 kez çıkıldığını gösteriyor. Ayrıca, bir geminin ateşe verildiği 6 olay ve 10 saldırı teşebbüsü de raporlarda yerini alıyor.

Rapora göre saldırganlar, saldırdıkları gemilerin türlerinde ayrım gözetmiyor. Raporda tankerlere karşı 36 saldırı, dökme yük gemilerine 21 ve konteyner gemilerine 17 saldırı gerçekleştirildi. Kalan 24 saldırı çeşitli farklı gemilere yönelikti. Çoğu durumda, gemiler demirlemiş vaziyetteyken saldırıya uğradı. Ancak seyir halindeki gemiler de dünyanın birçok yerinde saldırıya uğruyor.

Kaçırılmaya ek olarak, mürettebat 23 vakada rehin alındı, tehdit edildi, saldırıya uğradı veya yaralandı. IMB, bu saldırıların, küresel halk sağlığı acil durumunun yol açtığı seyahat kısıtlamaları nedeniyle çoğu sözleşme süreleri aşarak çalışmakta olan denizcilerin karşılaştığı zorluklara daha da katkıda bulunduğunu söylüyor.






Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 16.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 V.SHIPS Inc. Turk..
 İSTANBUL Denizcil..
 DEN-TA Denizcilik
 FURKAN Denizcilik
 DUMAN Gemicilik v..
 ESRA Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 ALBATROS Yatçılık
 İSTANBULLİNES Den..
 DRAGUT Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim