Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yalova, 2010’u İple Çekiyor
Yahya Kemal Beyatlı, “İnsanoğlu bu alemde hayal ettiği sürece yaşar” demiş. Yalova’da 2009’da neler oldu? 2010 için bizleri neler bekliyor ona bakalım mı?

Yalova’da sonun başlangıcı belli idi. Beklendiği gibi Sn.Yakup Koçal, bir dönem aradan sonra ikinci kez başkan seçildi. Bunda tabii ki iktidar partisinin Yalova Teşkilatının payı çoktur! Belediye Meclisinde çoğunluğu aldıklari halde, başkanlığı kaptırmalarının başka izah tarzı nasıl olabilir?

Yalova Üniversitesi kuruluşunun 1.yılını kampüs kabusu ile tamamladı. İlle de Tigem olacak noktasına kilitlenenler, üretilen sağduyulu alternatiflere karşı kör oldular. Kaybedilen zamanın, tüm Yalova’nın çalınan hayatı olduğunu, birileri ne zaman idrak edecek!

Raif Dinçkök Kültür Merkezi, paslı bir dış görüntü ile hayatımızdaki yerini aldı. Bu paslı görüntünün kerametini anlayamadık! Bir örneği varsa lütfen söylensinler de cahil kalmayalım. Üniversite hayatıma, Mimarlık eğitimi ile başladığım için bir parça fikrim var. Hocamız derdi ki, “Doktorun hatasını toprak örter, ancak bir Mimar hatasını, nesillere yaşatır!” Kulakları çınlasın. RDKM’nin, 2010’dan itibaren Yalova’nın toplumsal yaşamına önemli katkılar yapması bekleniyor.

Yalova’nın doğusunda ise bürokrasimiz, seçilmiş vekillerimiz velhasıl külliyen karşı olduğumuz halde Kömürlü Enerji Santralı inşaatı tam gaz devam etti. Bu da hukuk, bürokrasi ve yürütme arasındaki anlaşılmaz bir ilişkinin sonucu herhalde. Santralin, 2010 Haziranında devreye gireceği açıklanmıştı.

Aynı bürokrasi ve seçilmiş vekillerimizin karşı olmalarına rağmen, maden ocağı görüntüsü altında açık alan taş ocakları, bulundukları çevrenin köy ve tarım hayatını umarsamaz biçimde faaliyetlerine devam ettiler.Yetkililler ise STK’ların arkasında kayboldular!

Yalova Sahil Projesi, bizzat Sn.Başkanımız’ın ifadesi ile İDO’nun insafına terkedildi. Onlarda ağır aksak inşaatlarını sürdürüyorlar. İşin ne kadar iyi çalışılmış bir plan-proje (!) içinde yapıldığını anlamak için Marina önünde yeniden düzenlenen Minibüs Park yerine bir kez bakmanız yeterli!

Belki çoğu kimse farkında değil ancak İDO’nun, 2009’daYalova’ya bir güzelliği daha oldu! 1998’de ilk başlangıçta “Yalova-Yenikapı” 50 dakika idi. İki yıl önce yeni gemiler ile “Güzelyalı-Yenikapı” hattı “Bursa-İstanbul 75 dak.” sloganı ile açıldı. 2009 başında da, Yenikapı–Yalova hattı gemileri yenilendi. Fakat şimdi Yalova-Yenikapı 80 dak.” oldu! 50dak.dan, 80 dak.’ya çıkıldı özetle. Oysa 1952 yapımı Paşabahçe Vapuru bile Adalar’a uğramadan direkt sefer yaptığında 90 dakika’da aynı yolu katediyordu. İşte bu da İDO mucizesi!

2009’un Yalova için belki de en önemli olaylardan biri, Marina Projesinin hızlandırılması oldu. 2010 yılında, Sn.Başkan, Yakup Koçal’ın sözü ile Sahil Projesi bitecek, Marina, Mart ayında devreye alınacak.

2009’da Yalova’da ilk kez iki fuar ardarda açıldı. Önümüzdeki yıllarda, Gemi Endüstrisi, Deniz Taşıtları Fuarı da niye açılmasın?

2010 yılında, Altınova Tersaneler bölgesi giderek artan kapasitesi ile Yalova’nın istihdam sorununu çözmede ve ticaret hayatını güçlendirmede gerçek yerini alacak diye ümit ediyoruz.

Tigem aşkından(!) vazgeçerek Üniversite Kampüsünün temeli 2010’da atılır mı? Emin değilim. Üniversite Kampüsü kurulacak en az 2-3 güçlü alternatif yer var Yalova’da. Oysa Tigem arazisi bir tane! Bu arazi, Doğal Milli Park olarak düzenlense, burası özel iç düzenlemeler ile doğa turizm merkezi olur, halkın kullanımına açılır.

Termal’deki Otelin açılışı, Sn.Nihat Özdemir’in restore ederek açacağı tesisler, kapalı tutulan Rehabilitasyon Hastanesi’de, 2010 yılında topluma, Yalova ekonomisine kazandırılması ümidi ile.

2010 yılında, tüm okurlarımıza, dostlarımıza, sağlık içinde, toplumsal huzura kavuşmuş olmayı dilerim. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Kaynak: Yalovamız.com
Eklenme tarihi: 31.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAFİR Gemi Tasima..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 VATAN PLASTİK San..
 DENAL Denizcilik
 GÜNDEM Denizcilik..
 ÖZSTAR Denizcilik
 FENWICK MARITIME
 GEMAK
 BEKIR SENGUL Ship..
 TUR YAT SAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim