Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Geleceğin Gemi Ustaları Karasu’da Yetişiyor
Sakarya karasu İlçesinde son yıllarda gelişmekte olan sanayiler İlçede geleceğin ustalarını yetiştirmeye başladı. Sakarya Karasu İlçesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde yetiştirilen öğrenciler geleceğin gemi ustaları olarak yetişiyor. Karasu Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu atölyesinde Gemi kaynakçılığı bölümünde, 70 öğrenci hummalı bir çalışmayla gemi kaynakçılığı ve gaz altı kaynakçılığı öğreniyorlar.

Metal bölümü Öğretmeni Serkan Kaya eğitimle ilgili olarak bilgi verdi. Kaya, “Biz burada geleceğin gemi kaynak ustalarını yetiştiriyoruz. Her geçen gün daha iyi daha bilgili bir ara elaman yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda alanımızda 70 öğrencimize metal üzerinde gaz altı kaynakçılığı gemi kaynakçılığı öğretiyoruz. İlçemizde tersanenin kurulmasıyla birlikte yeni açılacak sanayi ile birlikte bizim alanımıza da hitap etmektedir. Bizlerde bu sanayi kuruluşlarına ara elaman yetiştirmek ve geleceğin ustalarını burada yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda da yaklaşık bin öğrencinin yetiştirildiğini anlatan Öğretmen Serkan Kaya, “ şu ana kadar yetiştirdiğimiz gemi kaynakçılığı ara elamanları olarak bin öğrencimizi çeşitli sanayi kuruluşlarına yerleştirdik” diye konuştu.

Verilen mesleki eğitimden mutlu olduklarını anlatan öğrenciler de, “bizler burada çok değerli hocalarımızla birlikte iyi eğitim alıyoruz ve Geleceğin ustaları olmak için uğraş veriyoruz. Zaten İlçemizde ve çevremizde kurulan gemi sanayileri ile sanayi kuruluşları bizim gibi elamanlara rağbet gösteriyor onun için bizlerde var gücümüzle değerli hocalarımızın bilgileriyle bilgilendiriliyoruz ve bardanda mezun olduktan sonra piyasada rahatça iş bulup bir yere giriyoruz” dediler. Sakarya karasu İlçesinde yetişmekte olan geleceğin gemi ustaları geçtiğimiz yıllar dada bin öğrenciyi çeşitli sanayi kuruluşlarında iş başı yaptığı öğrenildi.

Kaynak: ebmhaber
Eklenme tarihi: 06.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSU Su Dağıtım T..
 UZMAR Uzmanlar De..
 DENİZ-AY Denizcil..
 BARBAROS Yatçılık
 DELTA Marine Yach..
 STARLINE
 GAMMA Denizcilik
 DOKA MARİN Gemici..
 ESRA Denizcilik
 REYSAŞ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim