Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kriz yılında Arkas büyüdü
Türkiye konteyner gemi filosunun yüzde 57’sini oluşturan Arkas, hem dünyada, hem de denizcilik sektöründe yaşanan krize rağmen 2009 yılını başarıyla geride bıraktı.

Denizcilik sektöründe yaşanan krizi öngörerek 2008 yılında yeniden yapılanma çalışmalarını başlatan Arkas Acente Grubu, taşımalarda miktar bazında küçük düşüşler yaşamasına rağmen 2009’u başarılı rakamlarla tamamladı. Ocak ayında Yang Ming ile imza attığı yeni ortaklık, konteyner filosuna eklediği 2 yeni gemi, yurtdışında açtığı ofisler ve aldığı temsilciliklerle 2009 yılında da gelişmeye devam etti.

TÜRK BAYRAKLI GEMİ SAYISI 27

Arkas, Ağustos ve Ekim aylarında aldığı iki gemi ile deniz ticaret filosunu büyüterek Türk bayraklı gemi sayısını 27’ye, taşıma kapasitesini ise 32 bin 227 TEU’ya çıkarttı. Her biri 1604 TEU kapasiteye sahip olan M/V Wanda A ve M/V Bernard A gemileri Almanya’nın Wolgast kasabasındaki Peene-Werft Tersanesi’nden teslim alındı. Böylelikle 2009 yılı için planladığı gemi yatırımlarını tamamlayan Arkas’ın Deniz Ticaret Filosu, Türkiye konteyner gemi filosunun yüzde 57’sini oluşturuyor.

YENİ ORTAKLIK

Dünya denizcilik sektörünün önde gelen şirketleri ile ortaklıkları bulunan Arkas, 2009 yılında bunlara bir yenisini daha ekledi. Arkas’ın daha önce 14 yıl süreyle acenteliğini yaptığı dünyanın önde gelen armatörlerinden Yang Ming; Türkiye’de Arkas ile ortak bir acentelik oluşturmaya karar verdi ve Yang Ming Anadolu şirketi kuruldu. 1 Ocak 2009 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayan şirketin İstanbul, Bursa, İzmir ve Mersin’de şubeleri var. Yang Ming Anadolu’nun İstanbul, İzmir, Gemlik ve Mersin uğraklı Uzak Doğu servisleri bulunuyor.

DEV GEMİLER GELDİ

Türkiye’nin en büyük özel konteyner terminali olan Marport 2009 yılında 1432 gemiye hizmet vererek, 1 milyon 263 bin 628 TEU elleçledi. 14.5 metrelik draftıyla Türkiye’ye gelen en büyük Post-Panamax gemilerin yanaşabildiği tek derin su konteyner terminali olan Marport için 2009 yılı ayrıca dev konteyner gemilerinin uğrak yılı oldu. Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemileri olan 9 bin 200 TEU kapasiteli MSC Sindy Haziran ayında, 9 bin 178 TEU kapasiteli MSC Brüxelles Temmuz ayında, 9 bin 113 TEU kapasiteli MSC Madeleine ise Eylül ayında Marport’a uğrak yaptı.

OFİSLERİN SAYISI ARTTI

Arkas yurtdışında bulunan ofislerine 2009 yılında yenilerini ekledi. Akdeniz ve Karadeniz’de yaygın bir hizmet ağına sahip olan Arkas, Alicante, Tenerife, Las Palmas ve Kazablanka şehirlerinde açtığı yeni ofisler ile yurtdışındaki ofis sayısını 25’e çıkardı. Arkas, Türkiye dahil 13 ülkede bulunan 38 ofisiyle 645’i yurtdışında olmak üzere toplam 5 bin 645 kişiye istihdam sağlıyor. 2009’da Romanya’da bulunan Arkas ofisi Arkas Dacia, Grimaldi Lines acenteliğini, Fas’ın Tangier şehrinde bulunan Global Container Agency ise Hamburg Süd’ün acenteliğini yürütmeye başladı.


Eklenme tarihi: 08.02.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 ADA YATCILIK ve T..
 ÖZEL Martı Denizc..
 BAKAN Denizcilik
 ÇEŞME Balik Turu
 YILTUR Denizcilik
 TURKON Holding
 VENTO Deniz İşlet..
 MARTRANS
 CSR Denizcilik Sa..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim