Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Aysun Kaptan yeni işine başladı
ADEN Körfezi'nde Somalili korsanlar tarafından kaçırılan ‘Horizon 1' adlı gemideki 89 günlük esaret ardından serbest bırakılan 24 yaşındaki Aysun Akbay, İstanbul merkezli bir şirketin yük gemisinde 3'üncü kaptan olarak göreve başladı.

Gemisiyle Ukrayna'ya gidecek olan Akbay, “Çok sevdiğim ‘Mavi vatan’ adını verdiğim denizlere döndüm. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşamayız” diye konuştu.

Geçen 8 Temmuz'da, 4'üncü Kaptan Aysun Akbay'ın da aralarında bulunduğu 23 mürettebatı bulunan ‘Horizon 1’ adlı kuru yük gemisi, Aden Körfezi açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırıldı. Yaklaşık 89 gün diğer meslektaşlarıyla zorluklar altında esaret yaşayan Akbay, firmasının, korsanlarla yaptığı görüşmeler sonrası fidye karşılığı serbest bırakıldı. Yaşadıklarıyla ailesini, hem de Türkiye'yi merak içinde bırakan Akbay, aylar sonra döndüğü evinde davul- zurnalarla karşılanıp sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Zor günleri geride bırakan Akbay, dinlendikten sonra İstanbul merkezli gemi taşımacılığı şirketinin teklifiyle yeniden dümen başına geçti. Yine bir yük gemisinde 2 gün önce görevine başlayan ve 3'üncü Kaptanlığa yükselen Akbay'ın önümüzdeki günlerde Ukrayna'ya yol alacağı öğrenildi. İstanbul'a yerleşen kaptan Akbay, “Çok sevdiğim ‘Mavi vatan’ adını verdiğim denizlere döndüm. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşamayız” diyerek sevincini dile getirdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Güverte Bölümü'nden geçen yıl, 4 kız arkadaşı ile birlikte mezun olan Aysun Akbay, ‘Mavi vatan' olarak adlandırdığı denizi ve yüzmeyi çok sevdiği içcin arkadaşları arasında ‘Denizkızı’ olarak tanınıyordu. Akbay, Menemen Anadolu Lisesi'nde okurken, tanıtıma gelip stant açan üniversitelerin broşürlerinden etkilenip bu bölümü seçerek mesleğe adım atmıştı.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 23.02.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALZE Turizm
 HAMALOĞLU Denizci..
 GUNGOR Shipping
 KALKAN Denizcilik
 UZMAR
 ALYANS Denizcilik
 ALTERNATİF Denizc..
 GEMEK Denizcilik ..
 EGE Denizcilik
 YIGIT Shipping Co..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim