Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Grevde işlerinin aksaması liman sahibi yaptı
İzmir Limanı'nda 10 sene önceki grev, Akdeniz Kimya Sanayi şirketini liman sahibi yaptı.

Grev sebebiyle ithal ettikleri hammaddeyi boşaltamadıkları için tesisin durma noktasına gelmesi üzerine harekete geçen firma, Ege Bölgesi'nin ilk özel konteyner limanı Nemport'u törenle hizmete açtı. Aliağa ilçesi Nemrut Körfezi'nde 2,5 yılda tamamlanan, 70 milyon dolarlık yatırımla 140 bin metrekare alan üzerinde kurulan liman, aynı anda dört geminin yanaşabileceği büyüklüğe sahip.

Akdeniz Kimya ve Nemport Yatırım Koordinatörü Mehmet Tuğalan, açılışta yaptığı konuşmada bu işe 1999 yılında başladıklarını ve 10 senede bürokratik prosedürleri aştıklarını anlattı. Yaşadıkları liman grevi sebebiyle hammaddeyi boşaltamadıkları için tesisin durma noktasına geldiğini dile getiren Tuğalan, Nemport'u aynı sıkıntıları yaşamamak için yaptıklarını anlattı.

Sadece İzmir ve Ege Bölgesi'nin değil, bütün Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayacak olan Nemport Limanı, ihracatçı ve ithalatçıya hızlı ve düşük maliyetli hizmet sunmayı hedefliyor. Nemport 670 metrelik iskele, elektrikle çalışan, çevreci ve yüksek performanslı iki adet 100 MT ve bir adet 140 Mt kaldırma kapasiteli Gottwald mobil liman vinci, dört adet dolu konteyner vinci, bir adet boş konteyner vinci, sekiz adet konteyner çekicisi, 100 dönüm istifleme alanı ve 22 metreden 12 metreye kadar deniz derinliğine sahip bulunuyor. Yıllık 300 bin TEU konteyner yükleme kapasitesiyle hizmet verecek.

Nemport Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris de İzmir Limanı'nın doluluğu yüzünden çok ciddi bir trafik yaşadığını belirtti. Bu yüzden ithalatçı ve ihracatçıların günlerce beklemek zorunda kaldığını vurgulayarak, "Hız açısından iyi bir seviyedeyiz. Bir gemi yanaştığında, limanın verdiği servis hızı vardır. Bunu saat başı bir birimle ifade edebiliriz. Bu birim İzmir Limanı'nda gemi başına 11-12'lerde, biz ise 35'in altına hiç düşmedik, 60'ın üzerine çıktığımız günler de oldu." dedi. Beş altı aydır hizmete hazır olmasına rağmen İzmirli sektör ilgililerince gerekli ilgi ve desteğin gösterilmemiş olmasını çok manidar bulduklarını belirten Heris, İzmir Körfezi'nin derinliği az olduğu için büyük tonajlı gemilerin İzmir Limanı'na giremediğini hatırlattı.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ise Nemport'un İzmir Limanı'na rakip değil, yardımcı olduğunu söyledi. Nemrut Körfezi'nde 2009'da akaryakıt dahil 32 milyon, 2008'de 39 milyon ve 2007'de 37 milyon tonluk dökme yük elleçlemesi yapıldığını aktaran Dologh, İzmir Limanı'nda bu miktarların 2009'da 10 milyon, 2008'de 11 milyon ve 2007'de 12 milyon ton olduğunu kaydetti. Dologh, "Görüldüğü gibi Nemrut, İzmir'in üç katından fazla yük üstleniyor. Bu da denizcilik sektörü için önemli." şeklinde konuştu.

Eklenme tarihi: 28.02.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEDITERRA LINE
 DEAR B Ltd.
 AKUA MARİN A.Ş.
 DİNÇER Yatçılık
 LNS Marine Ltd. Ş..
 ETA Petrol A.Ş.
 GÜLNAK Denizcilik
 CTM Denizcilik
 ORIENT Shipping C..
 KALKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim