Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İhracatçıya Sochi Şoku!
Rusya ile Türkiye arasında kapıların açılmasından sonra, özellikle Trabzon’ dan Rusya’ nın Sochi limanına sebze ve meyve ihracatı yapan firmalara Sochi limanı kapandı.

Rusya ile Türkiye arasında 1986 yalın anlaşla ile tüm kapılar açılarak iki ülke arasında ticaret başlatılmıştı. 1992 yılından buyana Trabzon limanından birçok firma Rusya’ nın Sochi kentindeki limana ihracat yapıyordu. Sochi limanına yapılan ihracat Rus yetkililerin gönderdiği yazıyla durduruldu. Rusya’ nın gönderdiği yazıda Trabzon limanında bulunan 8 yolcu ve yük taşıyan gemi ile 7 yük ve tır taşıyan Ro-Ro gemisi bundan sonra Sochi limanına girmeyeceği bildirildi.

Başka Limanlara Yönlendirildi

Rusya’ da Trabzon’ daki firmalara gönderilen yazıda,”Sochi limanına hiçbir yük gemisi kabul edilmeyecektir. Sadece yük gemileri Tuapse ve Novoroski limanına gidebilir. Sochi limanına sadece yolcu ve binek otomobil taşıyan gemiler gelebilecektir” denildi. Bu iş böyle olmaz.

Rusya’ nın gönderdiği yazı sonrasında Trabzon limanından Sochi limanına artık yük taşınmaması kararını eleştiren Trabzon İhracatçılar Derneği başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan,” Rusya Sochi limanına alternatif bir liman arıyordu. 1992 yılından beri biz Trabzon’ dan Rusya’ ya Sochi limanını kullanarak ihracat yapıyoruz. Şimdi bıçak gibi kestiler. Bu iş böyle olmaz. Dış işlerini aradık yetkililer gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. Bu sorunun düzeleceğine inanıyorum” dedi.

Yolcular Perişan Oldu

Rusya’ nın aldığı karar sonrasında Sochi limanına yük taşıyamayan gemilerin Trabzon limanında beklemeye başladı. Rusya’ ya gemi ile gitmek isteyen ve biletlerini alan yolcular ise gemilerin kalkmaması nedeniyle limanda beklemeye başladı. Gemiyle yolcu ve yük taşıdıklarını belirten gemi sahipleri gemilerindeki yükleri boşaltamadıkları gerekçesiyle Sochi’ ye gidişlerini erteledi.

Kaynak: Takagazete.com
Eklenme tarihi: 08.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEKAMAR
 İZMAİL Kumanya
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 BATU Shipping
 BEREM Denizcilik
 AYDEN Denizcilik
 ECA Ship Trade Co..
 ADAKENT Gemi İşle..
 MİRAGE Hotel
 ATUNCO Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim