Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kenya’da Türk gemisi YASİN-C kaçırıldı
Türk bayraklı "YASIN-C" isimli kuru yük gemisi, dün Kenya’nın Mombasa Limanı’ndan 270 deniz mili açıklarında kaçırıldı.



Gemide 25 Türk mürettebat bulunuyor. Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ukrayna’nın Mariupol Limanı’ndan yüklediği dökme buğdayı Kenya’nın Mombasa Limanı’na götürürken kaçırılan Türk bayraklı “YASIN-C” isimli gemi Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nce takip ediliyor. Bergen Denizcilik’e bağlı gemi, 36.000 dwt ve 1982 yapımı.

Şirket yetkilisi kendilerine kaçırılma sinyali gelmediğini, olayı Denizcilik Müsteşarlığı aracılığıyla öğrendiklerini söyledi.

SON GELEN HABERLER

Kenya'nın Mombassa Limanı'nın 270 deniz mili açığında korsanların saldırısına uğrayan Yasin-C adlı geminin yetkilileri, Hükümet'ten ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istedi.

Avukatları aracılığıyla bir basın toplantısı düzenleyen Yakamoz Denizcilik, geminin kaçırıldığının AB Deniz Deniz Gücü ve Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) aracılığıyla öğrenildiğini açıkladı. Toplantıda, gemide 25 Türk mürettabatın bulunduğu ve gemiyle şu ana kadar bir bağlantının yapılamadığı ifade edildi.

Dün Kenya'nın Mombassa Limanı'ndan 270 deniz mili açığında korsanlar tarafından kaçırılan Yakamoz Denizlik'e ait Yasin-C isimli gemiyle ilgili olarak firmanın bağlı bulunduğu hukuk bürosunda basına bilgi verildi.Geminin 34 bin ton buğday yüklü olduğunu belirten Avukat Savaş İnandıoğlu, geminin kaçırıldığının AB Deniz Deniz Gücü ve Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) aracılığıyla öğrendiklerini söyledi.Gemi kaptanının bölgede görev yapmakta olan Türk Deniz Kuvvetlerine ait Gelibolu Fırkateyni ile iletişime geçtiğini ve korsanların gemiye çıkmaya çalıştığını belirttiğini aktaran İnandıoğlu, "Daha sonra gemi kaptanı ile herhangi bir görüşme yapılamamıştır. Kaptanın Gelibolu Fırkateyni ile yaptığı görüşme AAKKM'den teyit edilmiştir.Gemi personelenin tamamının sağlığının yerinde olduğu , kaptan tarafından fırkateyne verilen bilgi uyarınca Deniz Kuvvetleri tarafından bildirilmiştir." dedi.

Gemide 25 kişilik Türk mürettebat bulunduğunu hatırlatan Avukat İnandıoğlu şöyle konuştu: "Gemide bulunan personelin aileleriyle ile müvekkilimiz sürekli irtibat halindedir. Armatör, Yasin-C gemisi ve özellikle personelin bu durumundan biran önce kurtulması konusunda tüm gücüyle çalışmaktadır. Korsanların geminin kaçırılması sonrasında personele bir zarar vereceklerini sanmıyoruz. Tek amaçları fidyelerini almak ve gemiyi terketmek. Tabi bu süreçte bir pazarlık olacak."

Sorunun çözülmesi konusunda armatörün tek başına bırakılmaması gerektiğinin altını çizen İnandıoğlu, başta hükümet olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istedi.

Kaynak: Hürriyet+Zaman
Eklenme tarihi: 08.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UTL Denizcilik
 TCS Denizcilik
 UMAR Denizcilik S..
 DENLİ Denizcilik
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 BERRAK Denizcilik
 V.SHIPS Inc. Turk..
 YAREN Denizcilik
 İSTKUM Denizcilik
 NEOPLİS Otel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim