Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dto İzmir Şubesi Meclis Toplantısı
Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, İzmir'de ihalesi yapılan Gemi trafik Hizmetleri Merkezi ve Trafik Gözetleme İstasyonları ihalesiyle yeni radarlar kurulacağını ve tüm deniz alanlarında kaçakçılık ve yasa dışı göçe karşı mücadelede önemli mesafe kazanılacağını söyledi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Toplantısına katılarak bir konuşma yapan Poyraz, Denizcilik Müsteşarlığının görev alanlarında faaliyeti bulunan İzmir'e büyük önem verdiklerini ifade etti.

Poyraz, İzmir Körfezi'nde deniz güvenliğinin sağlanması ve gemi trafiğinin düzenlenmesi konusunda önemli bir yatırıma girişildiğini bildirdi. Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ve yeni trafik gözetleme istasyonları kurulmasıyla ilgili projenin bugün ihale edildiğini, 2011 yılında 1 yeni merkez ve 11 yeni kulenin hizmete gireceğini belirten Poyraz, şöyle devam etti:

'İzmir Körfezi'nden Çandarlı Körfezi'ne kadar denizin şeffaf resminin görülmesi için adımlar atıldı. 2011 sonunda devreye girecek 6 bölgedeki radarlar marifetiyle İzmir'deki tüm deniz alanlarında kaçakçılık, yasa dışı göçe karşı mücadelede önemli mesafe alınacak. Ayrıca gemi trafiği konusunda da önemli rahatlama sağlanacak. İstanbul'dan farklı olarak İzmir'de kurulacak merkezde Liman Bilgi Yönetimi Sistemi de olacak. Buna göre örneğin Hamburg'dan çıkan bir gemi, bilgilerini elektronik ortamda sisteme gönderecek ve limana yanaşmadan ilgili otoriteler ve şirketler tüm bilgilerine ulaşma şansı yakalayacak. Bu işin teknik kısmı 25 milyon avroluk bir ihale. Bir 25 milyon avro daha Türkiye çapında kurulacak radar istasyonlarına harcanacak.'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ise Alsancak Limanı'na kruvaziyer gemileriyle gelen yolcuların gece de kentte konaklaması için çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Dologh, bunun için Türk gecesi düzenlenmesini, Türk mutfağının tanıtılmasını önerdi.

Mecliste, 6. İzmir İlköğretim Okulları resim ve kompozisyon yarışması ödül töreninde başarılı öğrencilere de ödülleri verildi.

Kaynak: Sondakika
Eklenme tarihi: 27.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EDITH Yatçılık
 FORSA Uluslararas..
 ARYA SHİPYARD CO.
 AYSA Denizcilik A..
 SEA PARTNER Inc.
 KAYIKHANE
 AFRICA MARINE COM..
 PAK Kimya
 ULUSOY Denizyolla..
 STFA Deniz İnşaat
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim