Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk savaş gemisine baskın
NATO görevi çerçevesinde İspanya'dan Erdek'e gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir savaş gemisine yapılan baskında, yurt dışından getirildiği öne sürülen kaçak sigara ve viski ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Erdek'teki askeri savcılık soruşturma başlatırken, 3 TSK görevlisinin ifadeleri alındı.

Milliyet'in edindiği bilgilere göre, olay geçtiğimiz çarşamba günü İzmir ve Balıkesir Emniyet Müdürlükleri'ndeki emniyet haber merkezlerine gönderilen bir ihbarla ortaya çıktı. Emniyet birimlerine gönderilen ihbarda, İspanya'dan Erdek'e gelecek olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait savaş gemisiyle sigara ve viski kaçakçılığı yapıldığı belirtildi. Söz konusu ihbarda, savaş gemisinde 100 bin paket sigara, yüzlerce şişe viski olduğu belirtildi. İhbarda, gemi personelinden Teğmen A.E. ile astsubaylar S.T. ve E.A.'nın kaçakçılığı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

NATO görevi Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, söz konusu ihbarla ilgili olarak savcılığı bilgilendirirken gemide arama yapılması ve iddianın araştırılması için talimat istedi. Ancak sivil savcılık soruşturmanın askeri savcılıkça yürütülmesi kararını verdi. Bu sırada, TSK'ya ait Edremit adlı gemi NATO görevi kapsamında İspanya'dan gelerek Erdek'teki Mayın Filo Komutanlığı'na ait askeri limana yanaştı.

5 bin paket sigara Askeri savcılıkça cuma günü başlatılan adli soruşturma çerçevesinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerle Edremit gemisinde arama yapıldı. Askeri savcının gözetiminde yapılan aramada geminin cephanelik bölümünde koliler halinde 5 bin pakete yakın sigara ile 300 şişe viski bulundu. Sigaralar ve viskilere savcılık tutanağı ile el konurken, ihbarda adı geçen ve TSK personeli 3 kişiyle ilgili "sigara kaçakçılığı" iddiasıyla adli soruşturma başlatıldı.

Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 11.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORCA Denizcilik N..
 ALFEKS ALESTA Den..
 S.S. Marmara Adas..
 DALYAN Denizcilik
 SEAHORSE Shipping..
 BEKIR SENGUL Ship..
 DOĞRU Denizcilik
 NİSA uluslararası..
 TURKON Holding
 ATA Holding A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim