Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Desan Tersanesi'nde İş Güvenliği Bayramı
Küresel kriz öncesi ölümlü iş kazaları nedeniyle Türkiye'nin gündemine gelen Tuzla'daki Gemi İnşa Sektörü, iş sağlığı ve güvenliği alanında bir organizasyona şahit oldu.

Küresel krizin dünya ticaretinde yol açtığı daralma ve bunun gemi inşa sektöründeki iş hacmini durdurması nedeniyle, özellikle son bir yılda inşa edilen gemi ve çalışan sayısına paralel olarak iş kazalarında da göreceli bir gerileme yaşandı. Tuzla'daki tersanelerde ölümlü iş kazalarının arttığı dönemde, kadrolu kadrosuz ayrımı yapmadan bin işçisine iş güvenliği eğitimi gerçekleştiren ilk tersane olan ve iş kazalarını önlemek için 1 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Desan Tersanesi, Artı Danışmanlık'ın çözüm ortaklığında tersanenin büyük hangar binasında bir kutlama gerçekleştirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Kaptanoğlu Holding'e bağlı Desan Tersanesi'nde düzenlenen, İş Güvenliği Bayramı'nda, yaklaşık 500 tersane işçisi katıldı. Desan Tersanesi çalışanları, Artı Danışmanlık işbirliği ile geliştirilen sistem, eğitim ve önlemler sayesinde, iş kazalarıyla mücadelede elde ettikleri başarıyı, tersane ve holding yönetimi ile birlikte kutladılar.

Artı Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Rıza Tiryaki, kutlamada yaptığı konuşmada Desan'ın sektörüne örnek olduğunu belirterek, küresel krizin iş hacmi ve istihdam üzerinde yarattığı olumsuz etki ile iş kazalarının göreceli olarak azalmasının, bir dönem ölümlü iş kazalarıyla anılan Tuzla'daki gemi inşa sektörünü rehavete sürüklememesi gerektiğini söyledi.

Tiryaki, "Desan Tersanesi, küresel krize rağmen iş güvenliği önceliğini kaybetmediğini ortaya koyarak, gemi inşa sektörüne örnek olmaya devam etmektedir" dedi.

İş kazalarının, tersanelerle sınırlı bir risk olmadığını, inşaattan makine ve madenciliğe kadar birçok sektörün öncelikli meselesi olduğunu kaydeden Tiryaki, devletin tersanelerin üzerine giderek ve sert yaptırımlar uygulayarak sorunu ortadan kaldıramayacağını, iş sağlığı ve güvenliğinin, işverenler, çalışanlar, sivil toplum ve meslek örgütleri, kamu kuruluşları ve hükümetin topyekun mücadelesini gerektiren bir alan olduğunu söyledi.

500'e yakın Desan Tersanesi işçisinin iş kıyafetleri ile katıldıkları kutlamanın açılışında konuşan Kaptanoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, gemi inşa sektöründen 100 bin ailenin ekmek yediğini hatırlattı.

"İşçi kardeşlerimiz iş sağlığı ve güvenliği yanında istihdam sorunu da yaşıyor. İş olmazsa iş güvenliği de olmaz" diyen Kaptanoğlu, hükümetin küresel krizden kaynaklanan olumsuz etkiyi hafifletmek için, otomotiv sektörü örneğinde olduğu gibi gemi inşa sektörünü de desteklemesi gerektiğini savundu.

Desan Tersanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kaptanoğlu ise yaptığı konuşmada, Artı Danışmanlık çözüm ortaklığında iş güvenliği alanında gerçekleştirilen projelerin olumlu sonuçlarını paylaştı ve, "Desan Tersanesi'nde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlem almayı ve yatırımları sürdüreceğiz" dedi.

Desan Tersanesi Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Divan da, iş kazalarının basında yoğun yer bulduğu ve kamuoyu dikkatinin Tuzla'ya yöneldiği dönemde alınmaya başlanan önlemleri, sonrasında da sürdürmeye ve geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Desan Tersanesi'ndeki kutlama, işçiler ve şirket yöneticilerinin katıldığı kokteyl ile son buldu.


Kaynak: BeyazGazete
Eklenme tarihi: 18.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEA PIONEER Deniz..
 SAMSUN Shipping
 POYRAZ Denizcilik
 REKA Denizcilik
 MARİNTEK Danışman..
 ONUR Deniz Nakliy..
 BEYTUR Turizm
 TURGUT OKAN Deniz..
 OF Shipping
 OLAY NAUTIC
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim