Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bakan Yıldırım'dan Kınalıada kayıplarına ilişkin açıklama
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım:

"Denizle şaka olmaz. Denize karşı konulmaz. Denize tabii olunur. Bunu en iyi denizciler bilir. Ona karşı koymak adeta 'beton duvara kafa atmak' gibidir. Ama öğrenmenin bedeli var. Tecrübe acı bedellerle elde ediliyor."

"Vatandaşlarımız gecenin geç saatlerinde fırtınalı havalarda yetersiz teknelerle bir maceraya sürüklenmesin, dün yaşadığımız hüzünlü hadiseler yaşanmasın, bunun da çalışmasını yürütüyoruz. Bu konu da formül geliştireceğiz."

Adalar Bostancı seferini yapacak olan "Erke Han" isimli yolcu gemisi için Bostancı İskelesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kınalıada açıklarında alabora olan tekneden düşerek denizde kaybolan 4 kişi hakkında şöyle konuştu: "Dün akşam gece geç saatlerde ana karadan adaya giderken alabora olan teknede dört vatandaşımızı henüz bulamadık. Bir vatandaşımız kurtarıldı. Sahil güvenlik deniz müsteşarlığımız Tüm imkanları seferber etti. Ancak şu ana kadar bir sonuç almış değiliz. Denizle şaka olmaz. Denize karşı konulmaz. Denize tabii olunur. Bunu en iyi denizciler bilir. Ona karşı koymak adeta 'beton duvara kafa atamak' gibidir. Ama öğrenmenin bedeli var. Tecrübe acı bedellerle elde ediliyor. Bir yandan denizciliği geliştireceğiz ama diğer yandan can ve mal güvenliğini daha da iyi kavrayacağız."

TERSANEMİZDE KENDİ İŞÇİLERİMİZİN EL EMEĞİ GÖZ NURU

Tersaneciliğin gelişme gösterdiğini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, ?2 bin yıl önce yaşamış olan bir filozofun isminin bu gemiye verilmesi son derece anlamlı. Erke hanın isminin verilmesi son derece önemli. Filozof şöyle diyordu. İyilik yap dünya sana daha iyi olsun. Bu tek cümle insanlık için dünya için hala aynı sıcaklığı ile önümüzde. Bugün hizmete giren 'Erke Han' gemisinin bir başka özelliği kendi tersanemizde kendi işçilerimizin el emeği göz nuru ile yapılıyor olmasıdır." şeklinde konuştu.

15 YIL BİR KULÜBEDE DÖRT YIL GENEL MÜDÜRLÜK YAPTIM

İDO'nun deniz ulaşımındaki önemine değinen Bakan Yıldırım, "Bundan 15 yıl önce ben burada bir iskelenin içinde bir kulübede dört yıl genel müdürlük yaptım. O kulübede şimdi denizcilik şirketi doğdu. İDO dünyada sınıfının en iyisi. O zaman adalara ulaşım için yoğun çalışmamız olmuştu. Gayet iyi bir diyalog kurmuştuk. Mavi Marmara Taşıyıcılar Kooperatifi'nin nereden nereye geldiğini gelişmelerin ne kadar çarpıcı olduğunu bu tekne ile daha iyi anlıyoruz. 2002'de Bostancı, Adalar arasında. hat ruhsatı olan 32 esnaf bir araya gelerek bu kooperatifi kurdu. 2009 yılı itibariyle, 2 milyon yolcuyu taşımış olması. Yaz sezonunda tarifeli seferlerinin 80'nin üzerine çıkmış olması 2002'den bu yana gelinen noktayı en iyi şekilde özetlemektedir. Bu kooperatifimiz adalar ile İstanbul'u, anakarayı birleştirmiştir. Yakın etmiştir. Sadece anakara ile adalara yolcu taşımamış, esnafımıza tersanemize iş imkanı da sağlamıştır. Mavi Marmara Kooperatifi çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

İstanbul GİBİ BİR ŞEHİR DÜNYADA YOK

İstanbul için adalar için yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aktaran Bakan Yıldırım, "2004 yılında İstanbul'un ulaşım sorununun ele aldığımız zaman bu konuda bir entegrasyon ve işbirliğinin olması gerektiğini söyledim. Bütün İstanbullulara aynı konforda aynı rahatlıkta bir hizmet verilmesinin şart olduğunu söylemiştim. Bu daha da ileriye gidecektir. İstanbul gibi bir şehir dünyada yok. Ortasından deniz geçen, doğusundan batısına 150 metre sahil bandı bulunan bir şehirde bu kapsamda denizden ulaşımı sağlamak en akıllı yoldur. Son yıllarda Ötv'siz yakıt sağladığımızdan beri bu hatlarda taşımacılıkta yüzde 70'e yakın artış oldu. Bugün artık yılda 110 milyonun üzerinde denizden ulaşım yapılıyor. 9 milyon civarında araç kara yolundan denize aktarılmıştır. ifadelerine yer verdi.

Bir buçuk asırlık rüyayı MARMARAY'ı 2013'te tamamlayacağız. İstanbul'daki toplu ulaşımda yapılana çalışmalar konusunda da bilgi veren Bakan Yıldırım, ?Bir buçuk asırlık rüya olan MARMARAY'ı harekete geçiriyoruz. 2013'te MARMARAY'ı tamamlayacağız. Yanına bir de araçların geçişi için tüp geçit yapacağız. Bir başka projemiz de malum kuzey maramara çevr3 yolu ve üçüncü boğaz köprüsü onun da kararını verdik. Çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye söyledi.

DENİZCİLERİMİZ HİÇ MERAK ETMESİN

Deniz ulaşımının her geçen gün artış gösterdiğini bu kapsamda denizcilerin hiç merak etmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: "Denizcilerimiz hiç merak etmesin onların işi aratarak devam edecektir. Çünkü ülkemizin hareket kapasitesi yolculuk kapasitesi hala çok düşük. İstanbul'un, denize de demiryoluna da köprüye de ihtiyacı var. Her türlü toplu ulaşımaya ihtiyacı var. Toplu deniz taşımacılığında Türkiye özelinde de Marmara Havzası alanında dünyada bir marka olmuştur. Tamamen bir entegre sistemi ile denizciliğimiz hak ettiği yere gelmiştir. Bu gün 1250 civarında teknenin yabancı bayraktan Türk bayrağına geçişini sağladık. Ama yeterli görmüyoruz. Bu konuda çalışmalar devam edecek. En son olarak küresel krizden etkilenen gemi inşa sektörümüzü rahatlatacak bir teşvik finansman sitemini de birkaç gün önce yürürlüğe soktuk."

FIRTINALI HAVALARDA YETERSİZ TEKNELERLE BİR MACERAYA SÜRÜKLENMESİN

"Adalara ulaşımın sağlanması için ulaşımın sadece deniz yolu ile yapıldığı bir teşvik kanunu çıkardık." diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Yıldırım, "Bunun ilk uygulamasını Çanakkale'de yaptık. Deniz bağlantısını yaz kış sürekli hale getirebilmek için bir mekanizma kurduk. Vatandaşlarımız gecenin geç saatlerinde fırtınalı havalarda yetersiz teknelerle bir maceraya sürüklenmesin dün yaşadığımız hüzünlü hadiseler yaşanmasın bunun da çalışmasını yürütüyoruz. Bu konu da formül geliştireceğiz." diyerek konuşmasına son verdi. Daha sonra şarkıcı Metin Şentürk ile kaptan köşküne geçen Bakan Yıldırım, kısa bir sefer yaptı.

TEHLİKELİ MADDE TAŞIYAN ARAÇLAR

Tekneden ayrılırken Tehlikeli madde taşıyan araçlar konusunda verilen eğitimde yapılan değişikliğe ilişkin bir soruya Bakan Yıldırım, "ADR'nin tam anlamıyla Türkiye'de uygulanmasının çok ciddi bir maliyeti var kime bu maliyet taşımacılara. Bu araçların uygun hale getirilmesi için zamana ve paraya ihtiyaç var. Sektörle koordinasyon şeklinde bunu yürütüyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Bu konuda verilecek olan eğitimi nerede alacaklarına ilişkin açıklama daha sonra yapılacak." şeklinde yanıt verdi.

ERKE HAN GEMİSİ'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Bostancı Adalar seferini yapacak olan Erke Han gemisi, 42 metre boyunda, 648 yolcu kapasiteli. Saatte 16 mil hız yapabilen Erke Han gemisine ek olarak haziran ayında iki geminin daha sefere başlaması planlanıyor. Böylece Mavi Marmara'nın bu hattaki gemi sayısı 23'e yükselecek.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 19.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RANMARİNE Denizci..
 TGS Shipping Serv..
 DOĞANBEY Denizcil..
 CHEMTANKERS Shipp..
 GEMAK Şirketler G..
 ONURHAN Denizcili..
 DOJİ Denizcilik
 ALZE Turizm
 HALİKARNAS Denizc..
 SKY MARIN Yacht A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim