Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dünyanın en pahalı yatı kimin?
Sekiz katlı bir apartman yüksekliğinde olan Eclipse, 1 milyar Amerikan Doları ile dünyanın en pahalı yatı oldu. Peki bu yatın sahibi kim?

Chelsea futbol takımını satın aldıktan sonra bütün dünyanın tanıdığı Rus oligark Roman Abramoviç, Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Muhammed Bin Raşit El Maktum’um elinden “dünyanın en büyük ve en pahalı yatının sahibi” unvanını almak üzere.

El Maktum yaklaşık değeri 350 milyon Amerikan Doları olarak tahmin edilen ve 162 metre boya sahip Dubai isimli megayatıyla halen bu unvanın sahibi.

Ancak Abramoviç, inşası bu yıl tamamlanacak Eclipse isimli megayatıyla Emir’in Dubai’sini sadece 50 santimetre farkla geçecek ve unvanın yeni sahibi olacak. Eclipse’in değeri açısından Abramoviç’in El Maktum’a atacağı fark ise inanılmaz: 600 milyon Amerikan Doları! Yani Rus işadamının 162,50 metrelik yatının maliyeti tam 1 milyar Amerikan Doları!

ANA KAMARASI 5 BİN METREKARE!

Temmuz 2010’da Abramoviç’in yönetiminde ilk deneme seyrine çıkacak olan, ancak tesliminin 2010 sonunu bulması beklenen Eclipse’in inşası, Atatürk’ün yatı Savarona’nın da doğum yeri olan Almanya’nın ünlü tersanesi Blohm und Voss’ta sürüyor.

Abramoviç’in “güneş tutulması” anlamına gelen kinayeli bir isim verdiği megayat hakkında hiçbir bilginin sızmamasına aşırı özen gösteriliyor. Ancak çelikten inşa edilen Eclipse’in iki helikopter pisti bulunacağı, zırhla kaplanacağı, camlarının kurşungeçirmez özellikte olacağı biliniyor.

Mahremiyetine büyük özen gösteren Rus oligarkın, paparazzilere karşı aldığı önlemler ise dudak uçurtucu cinsten: Eclipse manyetik bir koruma kalkanına sahip olacak ve lazer tarama sistemiyle çevresine sokulan elektronik ya da dijital her tür kamerayı çalışmaz hale getirecek.

Abramoviç’in kamarası tam 5 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Megayatta ayrıca iki yüzme havuzu, 50 metre derinliğe dalabilecek bir denizaltı, her birinde 182 santimlik TV bulunan 11 tane konuk kamarası da bulunacak. Yaklaşık 70 kişilik mürettebat tam zamanlı hizmet verecek.

ŞİMDİLİK EN PAHALI

Unvanını kaptırmak üzere olan, 162 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki Dubai’nin tahmini değeri ise 350 milyon Amerikan Doları. Bu dev de Blohm und Voss Tersanesi’nde inşa edildi, ancak son müdahaleler ve dekorasyon, BAE merkezli Platinum Yachts tersanesinde gerçekleştirildi. Yatın gemi mühendisliği Blohm und Voss’a, dış tasarımı Andrew Winch’e, iç tasarımı ve dekorasyonu ise Andrew Winch ile yine bir Dubai şirketi olan Nakheel’e ait.

El Maktum’un 2006 yılında ele geçirdiği bu unvan, aslında Brunei Sultanı Prens Jefri Bolkiah’ın olacaktı. 1996 yılında yatın projesine onay veren Prens, ekonomik kriz dolayısıyla hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. O zamanlar Platinum adıyla anılan dev proje uzun sürecek bir uykuya daldı. Ta ki El Maktum 2001 yılında Platinum’a “O tekneyi istiyorum” diyene kadar...

Gövdesi çelikten, üst yapısı çelik ve alüminyumdan inşa edilen Dubai’yi, her biri 8 bin 450 beygir gücündeki dört MTU marka dizel motor yürütüyor. Yani yatın toplam beygir gücü tam 33 bin 800! Bu motorlar 9 bin 150 tonluk yata 25 knot (saatte 46,3 kilometre) hız sağlıyor. Dubai’nin yakıt kapasitesi tam 1 milyon 50 bin litre olduğundan, hiçbir yakıt takviyesi yapmadan 8 bin 500 deniz mili (13 bin 680 kilometre) kat edebiliyor.

SEKİZ KATLI APARTMAN YÜKSEKLİĞİNDE

Tasarımı Boeing 767 ve Boeing Business Jet-II’nin de tasarımcısı olarak dünya çapında tanınan Andrew Winch’e ait olan 162 metrelik yatın sadece boyu, eni ve motorları değil yaşam alanları da devasa... Sekiz güverteli Dubai’de bütün bu güvertelere ulaşan üç asansör bulunuyor. Güvertelerinde çeşitli boyutlarda jakuziler ve bir de yüzme havuzu bulunan yata 9,5 tonluk bir helikopter inebiliyor. Teknenin güvertesinde her biri 10 metre boyunda iki servis teknesi için özel garaj var.

Dubai’de kaptan, çarkçıbaşı ve doktor dâhil 88 kişilik mürettebatın konaklayabileceği kamaralar bulunuyor. Konaklamalı olmaması kaydıyla mürettebat sayısı 115’e kadar çıkabiliyor.

El Maktum tabii ki mütevazı bir yat sahibi gibi bir ana kamarayla yetinecek bir şahsiyet değil. Nitekim yatın 6. ve 7. katları tamamen Emir’in kendisi ve ailesine ayrılmış durumda. Yine 2000’lerden sonra üretilen megayatlarda olduğu gibi Dubai’nin 7. ve 8. güvertelerinde de iki adet gökyüzü manzaralı özel salon bulunuyor.

Dubai’nin nelere sahip olduğu ve hangi malzemelerle donatılıp zenginleştirildiği, El Maktum’un kesin emriyle son derece gizli tutuluyor. Ancak büyük bir sineması, bir diskosu, bir özel mangal alanı, bir squash kortu, jimnastik salonu, helikopter pisti ve de yine özel olarak şeyh için yapılmış bir denizaltısı bulunduğu biliniyor.

“BİZİM EN BÜYÜK” 65 METRE

Türkiye’de inşa edilen en büyük megayat ise 65 metrelik boya sahip olan Nourah of Riyad. Megayat, Suudi Prensi Muhammed bin Abdül Aziz için, bir Arap-Türk ortak yatırımı olan Yay Gemi Yapım tarafından inşa edildi. Şirketin Kocaeli Serbest Bölgesi’ndeki tersanesinde 30 ayda tamamlanan yatın inşasında 250 çalıştı. Dekorasyonu ünlü tasarımcı Donald Starkey tarafından gerçekleştirilen 11 metre genişlikteki megayat Prens’e Nisan 2009’da teslim edildi.

Yaşam alanlarının toplam genişliği 800 metrekareyi kaplayan Nourah of Riyad’da panoramik deniz manzaralı iki ana, bir VIP, altı da standart olmak üzere toplam dokuz kamara yer alıyor. Ayrıca dokuz kişilik sinema salonu, iki ayrı dinlenme salonu ve tekne sahibine özel panoramik deniz manzaralı nispeten küçük bir salon var.

Megayatın dekorasyon malzemelerinde dünyanın en ünlü markaları ve malzemeleri tercih edilmiş. Lükste sınır tanınmayan teknenin armatürleri, duş başlıkları ve kapı kollarında Fransız Serdanelli’ye ait altın kaplamalar göze batıyor. Geçiş alanları ve ıslak zeminlerde ise Thassos ve Empradore mermerleri kullanılmış.

Chelsea futbol takımını satın aldıktan sonra bütün dünyanın tanıdığı Rus oligark Roman Abramoviç, Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Muhammed Bin Raşit El Maktum’um elinden “dünyanın en büyük ve en pahalı yatının sahibi” unvanını almak üzere.

El Maktum yaklaşık değeri 350 milyon Amerikan Doları olarak tahmin edilen ve 162 metre boya sahip Dubai isimli megayatıyla halen bu unvanın sahibi. Ancak Abramoviç, inşası bu yıl tamamlanacak Eclipse isimli megayatıyla Emir’in Dubai’sini sadece 50 santimetre farkla geçecek ve unvanın yeni sahibi olacak. Eclipse’in değeri açısından Abramoviç’in El Maktum’a atacağı fark ise inanılmaz: 600 milyon Amerikan Doları! Yani Rus işadamının 162,50 metrelik yatının maliyeti tam 1 milyar Amerikan Doları!

Kaynak: internethaber
Eklenme tarihi: 19.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRAND OCEAN
 CAPT.ELSEK Intern..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 DALSAN Liman İnşa..
 BİLGİLİ Denizcili..
 MEGAMAR Denizcili..
 ERDOĞAN Shipping
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 ADAMOĞLU Denizcil..
 A&G Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim