Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Davutoğlu'ndan Kıbrıs açılımı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dünyanın Kıbrıslı Türklere 3 liman açması halinde, Kıbrıs Rumlarına bütün Türk limanlarının açılmasına hazır olduklarını söyledi.

Davutoğlu, İstanbul Sheraton Oteli'nde düzenlenen Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AAPA) Siyasi Komitesi toplantısının “Türk Dış Politikası” konulu oturumunda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, Davutoğlu Kıbrıs'taki bütün sınırların kalkmasını istediklerini ve Kıbrıs Rumlarına da bütün Türk limanlarının açılmasına hazır olduklarını ifade ederken, bunun gerçekleşmesi için talep ettikleri şartları açıkladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Karşılığında istediğimiz tek şey var: Bir Akdenizli olan ve Akdenizli olmak açısından Akdeniz'deki kullanma haklarına sahip olan Kıbrıslı Türklerin de limanlarının Girne'nin, Magosa'nın Ercan Havaalanı'nın açılması... Dünya Kıbrıs Türklerine 3 liman açacak, biz Türkiye'nin bütün limanlarını Kıbrıslı Rumlara açacağız. Buna söz veriyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, "Bunu yapmaya biz hazırız, eğer Avrupa Birliği hazırsa, eğer uluslararası toplum hazırsa, eğer Kıbrıslı Rumlar hazırsa. Biz yarın limanlarımızı açarız, ama Kıbrıs Türklerinin limanlarının açılmasını da bekleriz. Ancak o zaman kalıcı barış olur, ancak o zaman eşitlik olur" ifadesini kullandı.

Türkiye, Aralık 2006'da Ercan Havaalanı ve Magosa Limanı’nın açılması karşılığında bir liman ve bir havaalanını Rum gemi ve uçaklarına açmayı önermiş, ancak bu girişim sonuçsuz kalmıştı.

Uzmanlar, Davutoğlu tarafından getirilen son teklifin de 2006 yılında yapılan öneriyle aynı temelde olduğuna vurgu yaptı.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 21.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRANS KIBRIS
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 ALERİA Denizcilik..
 GENÇ Denizcilik
 EVMAR Denizcilik
 KALE Grubu
 DALYAN Denizcilik
 OZI Yatching
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 ERS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim