Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İsrail'den Türkiye'ye Gemi misillemesi
İsrail, Mavi Marmara gemisinin de içinde bulunduğu yardım filosunun, kara sularını kullanmasına izin vermeyen Rum yönetimini ödüllendirecek. İsrailli bir grup, 'Kıbrıs'taki Türk işgaline hayır' mesajı veren bir gemiyle Ada'ya gidecek

İsrail, Gazze'ye yardım taşıyan filoya yaptığı kanlı operasyonla tırmanan Türkiye-İsrail arasındaki gerginliğini, Kıbrıs'a taşımayı planlıyor. Jerusalem Post gazetesi, İsrail'in 'Kıbrıs'taki Türk işgaline hayır' sloganıyla bir gemiyi Ada'ya göndereceğini duyurdu. Kıbrıs Rum Kesimi, Gazze'ye yardım filosunun karasularına girmesine izin vermeyince, yardım gemileri bir süre beklemek zorunda kalmıştı. İsrail, böylece Rumlara filoya yaptırdıkları rötardan dolayı teşekkür ederken, gemileri limanına kabul eden KKTC ve gemilere destek veren Türkiye'ye de misilleme yapacak.

KKTC'YE UĞRAYACAK MI?

Habere göre, gelecek hafta İsrail'den yola çıkacak olan gemi filosunda, eski İsrailli milletvekili Alex Goldfarb ve Meretz Partisi aktivisti Pinhas Har Zahav da yer alacak. Gazete, Kıbrıs'taki 'Türk işgalinin bitmesi ve Kıbrıs'ın Kuzey Kesimi'nin yeniden Kıbrıs Cumhuriyeti'yle birleşmesi' talebiyle yola çıkacak filonun, Rum Kesimi'ne mi gideceği, yoksa KKTC'ye mi yöneleceğine ilişkin bilgi vermedi. Filonun finansmanının ise adı açıklanmayan zengin bir İsrailli işadamı tarafından sağlanacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu konu yla ilgili temaslar yapması amacıyla alelacele İsrail'e gitti. Kipriyanu, dün İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya geldi. Rum Fileleftheros gazetesi de, Jerusalem Post gazetesine dayandırdığı haberinde, Gazze'ye giden gemilerin ardından, İsrail'den de Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik bir gemi filosunun yola çıkacağını, filonun vermeyi amaçladığı mesajın Kıbrıs'taki 'işgalinin sona ermesi' şeklinde olacağını yazdı. Bu arada, İsrail Savunma Bakanlığı, yardım gemilerinin Rum karasularına girmesine izin vermeyen Rum Yönetimi'ni 'sorumlu tutumundan' dolayı kutladı.

RUM KESİMİ'Nİ TERK EDİYOR

Gazze kuşatmasını yarmaya çalışan girişimlerden Özgür Gazze Hareketi ise, Kıbrıs Rum Kesimi'nin 'kıyılarından Gazze'ye yardım gemisi gönderilmesini yasaklaması nedeniyle' Rum Kesimi'ndeki merkez bürosunu Londra'ya taşıyacağını açıkladı.


Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 07.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MCS Denizcilik Na..
 GENTA
 DELTA Marine Yach..
 EREĞLİ Denizcilik..
 ELİT Denizcilik S..
 REKA Denizcilik
 HDR Denizcilik
 TSC Denizcilik
 GEDİZ Denizcilik
 İS-BİR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim