Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
TCSG DOST Denize İndirildi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay,
"Sınır aşan suçlarda denizlerin rolü artmaktadır. Özellikle insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretinde deniz alanları daha bir önem kazanmaktadır. Bununla birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığının görev alanı ve hassasiyeti de artmıştı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,
"Tuzla bölgesinde MİLGEM projesi de dahil olmak üzere 5 tersanemizde toplam bedeli 2 milyar doları bulan askeri gemi inşa projeleri devam etmektedir"

Koç Topluluğu'na bağlı RMK Marine Tersanesi'nde Milli Savunma Bakanlığı için inşa edilen 4 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisinin ilki olan "TCSG Dost" Tuzla'da törenle denize indirildi.

BAKAN ATALAY

Törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Sadece sınır güvenliğimizden sorumlu, bu alanda eğitilmiş ve uzmanlaşmış yeni bir kolluk gücünün de kurulması çalışması içindeyiz" dedi. Atalay, "Sınır aşan suçlarda denizlerin rolü artmaktadır. Özellikle insan kaçakçılığı ve uyuşturucu ticaretinde deniz alanları daha bir önem kazanmaktadır. Bununla birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığının görev alanı ve hassasiyeti de artmıştır" diye konuştu. İçişleri Bakanı Atalay, "AB ülkeleriyle vize uygulamasının kaldırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu

BAKAN GÖNÜL

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de geminin en son teknoloji ile donatıldığını ve Milli Komuta Kontrol Sistemi ve yazılımlarıyla teçhiz edilmiş korvet sınıfına yakın boyutlarda bir arama kurtarma gemisi olduğunu belirtti. Gönül, "Tuzla bölgesinde MİLGEM projesi de dahil olmak üzere 5 tersanemizde toplam bedeli 2 milyar doları bulan askeri gemi inşa projeleri devam etmektedir" dedi.

Gemi inşa sanayinin yanı sıra, Türkiye'nin ilk milli tankı, insansız hava araçları, her türlü silahlarının da tasarlanıp üretildiğini ve başarıyla

denendiğini kaydeden Gönül, bu ürünlerin dünyanın da ilgisini çektiğini ve savunma havacılık ihracatının 2009 yılı itibarıyla 830 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Vecdi Gönül, "Saygın bir bölge gücü olarak, bu konumumuzu geliştirerek, devam ettirmek, ülkemizin bütün kabiliyet ve kapasitesinin etkin bir şekilde bir araya getirilmesiyle mümkün olacaktır. Türkiye'nin bağımsız bir dış politika uygulayabilen bir ülke olmasında sanayi gücümüzün tam olarak seferber edilmesinin önemli katkısı bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

DENİZE İNDİRİLDİ

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tarafından, İçişleri Bakanı Atalay, Milli Savunma Bakanı Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç'a günün anısına plaket verildi. Daha sonra, TCSG Dost gemisi, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç'un eşi Esra Artunç tarafından ana kütüğüne plaket çakılarak, "Pruvan Neta Olsun " sözleriyle denize indirildi.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 09.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEREM Denizcilik
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 NİYANA Denizcilik
 DADAYLILAR Shippi..
 NİSA uluslararası..
 FURUNO Denizcilik
 BOYBEYİ Denizcili..
 GÜNGÖR Denizcilik
 INDEKS A.Ş
 ALUNA ESTATES S.A
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim