Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
DTO başkanı Metin Kalkavan; Yunanlılar bizi hayretle izliyor
Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, finansal krizin sektörü biraz yavaşlatıp, patinaj yaptırdığını ancak çıkışın güçlü olacağını belirterek, ''İnşallah güneşin kar toplaması gibi daha kuvvetli bir şekilde çıkacağız'' dedi.

Deniz Ticaret Odası'nın Yunanistan adalarında gerçekleştirdiği temaslar kapsamında DTO heyeti tarafından liman başkanlıkları, valilikler ve Korfu Adası'ndaki Türk şehitliği ziyaret edildi.

Heyetin, Kefalonia Valisi Dionisis Georgatos'u ziyaretinin sonrasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kalkavan, ziyaretlerini tanıtımın yanı sıra, uluslararası arenada olan teknik problemlerin ve regülasyondaki değişikliklerin iki ülke bazında beraberce tartışılması amacıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kalkavan, gemilerin hurdaya gidişlerindeki uluslararası düzenlemeler dahil, gemilerin karbondioksit salınımı gibi küresel konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, bunların karşılıklı hem çevre hem de ülkelerin menfaatlerine uygun olarak beraberce davranılması için görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Türkiye'nin denizcilik anlamında uluslararası platformda çok yol kat ettiğini vurgulayan Kalkavan, şöyle konuştu:

''Türkiye eskiden çok önemli uluslararası bir oyuncu değildi. Yunanlılar eskiden kaale almazlardı bizi, şimdi artık çok ciddi uluslararası bir ülke olduk. Onların da gıpta ile baktıkları alanlarımız var. Bunların birisi gemi ve yat inşası, bir tanesi de eğitim alanında yaptığımız devrimler, yatırımlar, hayretle izliyorlar... Bizim de artık çok iyi en az 25-30 arası uluslararası oyuncumuz, şirketimiz var. Eskiden daha küçük görülürdük. Ama şimdi artık öyle görülmüyoruz. Hem daha iyi ağırlanıyoruz. Hem daha dikkatli dinleniyoruz. Bizim ülkemizde neler yapıldığını çok merak ediyorlar.''

DENİZCİLİK, HÜKÜMETLERİN DEĞİL DEVLETİN POLİTİKASI OLMALI

Kalkavan, Yunanistan'ın dünya denizciliğinde önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Onlar yıllarca bu işe önem vermişler, gönül vermişler. Türkiye de buna çalışıyor. Türkiye'de de denizciliğin hükümetten çok devlet politikası haline gelmesi lazım. Bunun da sebebi çok. Dünya denizlerinden ekmek yemek, kendi ülkende olmadığı halde uluslararası sulardan pay almak demek. Aramızdaki önemli politikalardan bir tanesi, onların bir devlet politikası var, hükümetlerden bağımsız...

Son yıllarda çok önemli aşamalar kaydettik. Çok ciddi bir büyüme yaşadık. Tabii ki bu başarılar, son krizle beraber ciddi darbe yedi. Dünyada taşımacılık ciddi bir darbe yediği için bize de yansıması çok büyük oldu. Bankalardaki denizciliğin toplam portföyü nakdi ve gayri nakdi 2002'de 350 milyon dolar iken 2009 yılları sonlarında 5,5 milyar dolarlar civarındaydı. Son yıllarda çok hızlı büyüyoruz. Kriz bizi biraz yavaşlattı, patinaj yaptırdı, biraz geri gittik ama, inşallah güneşin kar toplaması gibi daha kuvvetli bir şekilde çıkacağız. Sektör piyasaları ciddi düzeltmeler yapıyor pozitif manada... Bunu da artıya çevireceğiz. Bu krizden çok etkilendiğimiz halde çok büyük kayıplarımız olmadı. Çok fazla iflas eden firmamız olmadı. Takipteki alacaklar konusunda da Türkiye ortalamasının altında. en fazla etkilenen en fazla düşen piyasalar bizde olduğu için bu kadar az etkilenmemiz de krizden önceki çok iyi 6 senenin birikiminin rolü oldu. Krizden önce çok iyi geçen 6 sene bir kazada hava yastığı görevi gördü.''

Metin Kalkavan, Geleceğe en büyük yatırım olarak eğitime destek verdiklerini belirterek, dünyada sayılı armatörlerin genelde meslekten yetişerek başarıya ulaştıklarını, buna eğitim de eklendiğinde Türkiye'nin uluslararası platformda çok önemli armatörler ve yatırımcılar çıkaracağını bildirdi.

Geleceğin armatörlerinin tohumlarının artık okullarda atılacağına dikkati çeken Kalkavan, ''Sektörümüzde denizci olan ailelerin yüzde 80-90'ı babasının işini devam ettirmeye çalışıyor. Sektöre çok eğitimli, yatırımcı ikinci ve üçüncü kuşaklar geliyor'' diye konuştu.

VALİ GEORGATOS

Kefalonia Adası Valisi Dionisis Georgatos ise, ziyaret sonrasında Yunanistan krizi ile ilgili soruları yanıtlayarak, son yıllarda adalardaki turizmin gelişim gösterdiğini, büyük bir potansiyel olması sebebiyle gelen turist sayısını çok fazla etkilemediğini, ancak gelen turistlerin artık adada çok fazla para harcamadıklarını belirtti.

Bunun çok fazla süreceğini düşünmediklerini ifade eden Georgatos, adalarının ve kalplerinin herkese açık olduğunu söyledi.

Deniz Ticaret Odası heyeti, Georgatos'a Piri Reis'in haritasının kopyasının bulunduğu bir tablo ve yaldız işlemeli bir vazo hediye etti.

Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 12.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NİSA Uluslararsi ..
 VİLLA Denizcilik ..
 MULTISERVICE Ship..
 VATAN PLASTİK San..
 KARYAT Karadeniz ..
 USTAOĞLU Denizcil..
 NAUTİLUS Diving
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 UZAKLAR Denizcili..
 DALYA-H Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim